Vluchtinformatie

 

Vluchten van Nederland direct naar Suriname worden verzorgd door KLM en Surinam Airways (SLM). De KLM en de SLM werken samen op de rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar J.A. Pengel International Airport te Paramaribo. De vliegtijd voor deze route bedraagt op de heenreis ongeveer 9 uren en is op de terugreis gemiddeld een uur korter.

Een alternatieve optie om naar Suriname te vliegen is reizen via Parijs en Cayenne (Frans Guyana). Het nadeel is echter dat de reistijd aanzienlijk langer is, omdat u dan twee keer moet overstappen. Nog een andere mogelijkheid is om naar Aruba of Curaçao te vliegen en van daaraf naar Suriname. Op deze manier kunt u uw vakantie naar Suriname combineren met een strandvakantie.

Bent u aangekomen op de internationale luchthaven in Suriname en heeft u geen vervoer geregeld naar Paramaribo, dan is dat geen enkel probleem. Op de luchthaven staan voldoende taxi's en bussen die u naar uw bestemming brengen. Ook kunt u natuurlijk altijd een auto huren.

Luchthavenbelasting
Op elke luchthaven waarvan u vertrekt dient u de zogenaamde luchthavenbelasting te betalen. Het begint reeds met de vertrekbelasting van Schiphol Amsterdam, die u in Nederland bij uw reservering dient te voldoen. De belastingen voor de internationale luchthaven J.A. Pengel in Suriname dient u ook in Nederland te voldoen. Indien u de luchthavenbelasting in Nederland bij de reservering heeft voldaan staat dit in uw vliegticket vermeld. Mocht de luchthaven u ter plaatse opnieuw in rekening brengen dan dient u uw vliegticket te tonen.

J.A. Pengel International Airport (JPIA)
Ongeveer 45 kilometer ten zuiden van Paramaribo, in Zanderije, vindt u de internationale luchthaven van Suriname, de J.A. Pengel International Airport (JPIA). Buiten deze internationale luchthaven bevinden zich in Suriname nog een aantal locale vliegvelden. Vooral in het binnenland zijn nog een aantal banen zonder verdere faciliteiten te vinden. Het vliegveld voorzien van 2 gates voor aankomst en vertrek. Passagiers kunnen gebruik maken van belastingvrij winkelen, een restaurant en een bar. Van en naar de luchthaven rijden taxi's.

Locale vliegvelden
De locale vliegvelden zijn alleen geschikt voor STOL (Short Take Off & Landing) vliegtuigen. Dit komt enerzijds door de lengte van de landingsbanen, die varieert van 420 meter tot 1,2 kilometer. Ook het oppervlak van de banen speelt een belangrijke rol. Dit loopt uiteen van asfalt tot gras en zand.

Binnenlandse vluchten
Binnenlandse chartervluchten worden door 4 locale vliegmaatschappijen verzorgd. Afhankelijk van de te vliegen afstand, het type lading en het type vliegveld dat gebruikt kan worden, wordt de prijs bepaald.


 terug

Hotels/tours

Algemene informatie