Paramaribo

 

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname, ontstaan uit een kleine handelsmaatschappij in de buurt van het Indiaanse dorp Parmirbo. Het inwoneraantal bedraagt ca. 200.000.
In deze 17e eeuwse stad vindt men veel Nederlandse, Franse, Spaanse en Britse koloniale architectuur terug.


Imposante stenen gebouwen kijken uit op weelderige groene parken en fraaie houten huizen sieren de smalle straten. Moskeeën en hindoetempels onderstrepen de grote variatie aan bevolkingsgroepen met elk hun eigen cultuur. Hindoestanen, Creolen, Chinezen en Javanen als ook bosnegers en indianen maken van Paramaribo een ware smeltkroes van culturen waardoor een bont en exotisch geheel ontstaat. Deze unieke sfeer maakt een bezoek aan één van de vele markten daarom zeker de moeite waard.
In de middag kan het erg warm in Paramaribo zijn. De temperatuur loopt vaak zo hoog op dat het te warm is om te werken. Scholen en kantoren gaan daarom `s morgens vroeg open en sluiten vroeg in de middag. Gesitueerd voor het Presidentiele Paleis bevindt zich het Onafhankelijkheidsplein. Achter het Paleis ligt het prachtige park Palmentuin, bevolkt door tropische vogels die een vast stekje hebben gevonden in de hoge palmbomen. In het oosten bevindt zich Fort Zeelandia, een 17de eeuwse vesting aan de rivier. In de twintigste eeuw bevond zich hier een museum en nu zijn er plannen, na van 1981 tot in 1992 door het Surinaamse leger als basis te zijn gebruikt, om er wederom een museum in te huisvesten.


 terug

Hotels/tours

Algemene informatie