Suriname

Vakantie in Suriname

Ongerept, vriendelijk en Nederlandssprekend! Suriname, land van een enorme culturele verscheidenheid en een van de weinig plekken in de wereld waar het tropisch regenwoud nog volkomen ongerept is.
Maar Suriname staat ook bekend om zijn hoofdstad Paramaribo, door velen een groot museum genoemd. Historische gebouwen voeren u terug naar de Nederlandse, Engelse, Franse Spaanse en Portugese aanwezigheid eeuwen gelden.


Voor ieder wat wils

Hotels en Eco Resorts in Suriname

Caribbeantravel.nl biedt u accommodaties op verschillende niveaus aan.
Het aanbod is gevarieerd en aan u is de keuze welke accommodatie voldoet aan uw wensen voor wat betreft ligging, kwaliteit, ambiance, faciliteiten en prijsniveau.
Tijdens de meerdaage tours en rondreizen brengt u de nacht door in doorgaans eenvoudige 'lodges'.

Flora & fauna

Flora & fauna van Suriname

Ongeveer 85% van Suriname wordt bedekt door tropisch regenwoud. Deze natuur biedt een ideale verblijfplaats voor een overvloed aan flora en fauna. Hiervan komen vele soorten alleen maar in Suriname voor.

  Meer informatie

Landschap

Landschap van Suriname

De kustvlakte heeft met uitzondering van een klein gedeelte in het oosten, geen echte stranden.
Ongeveer 80% van Surinaams grondgebied bestaat uit berg- en heuvelland. Door vulkaan uitbarstingen in het verleden zijn de verschillende gebergten ontstaan.
De bekendste savannegebieden in Suriname zijn de Jodensavanne en de Sipilawini-savanne. Laatstgenoemde staat o.a. bekend als archeologische vindplaats.

  Meer informatie

Districten

Districten van Suriname

Suriname is ingedeeld in tien districten. Het overgrote deel van de bevolking van Suriname woont in de hoofdstad Paramaribo. De beste infrastructuur is te vinden in het noorden van het land. Hier zijn ook alle steden gesitueerd. In andere delen van het land kan men wel een aantal kleine nederzettingen vinden.

  Meer informatie

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Suriname

Het Surinaamse landschap biedt uitstekende mogelijkheden voor een actieve vakantie. Riviercruises en tochten door de jungle, de mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos. Er zijn zelfs meerdaagse excursies met verblijf bij de boscreolen!

  Meer informatie

Eten & drinken

Eten & drinken in Suriname

Suriname heeft door de samenstelling van zijn bevolking een rijke eetcultuur. Voor de inheemsen is wild vlees met cassave de dagelijkse maaltijd. Creolen houden van moks'alesi en pom. Javanen hebben hun kruidige keuken, Hindostanen stoven hun gerechten in allerlei soorten massala en eten daarbij roti of rijst, Chinezen houden van verse producten en korte bereidingstechnieken en iedereen eet van elkaar.

  Meer informatie

Winkelen

Winkelen in Suriname

In het centrum van Paramaribo bevindt zich het winkelparadijs. Verder zijn er plaatselijk ook enkele moderne winkelcentra waarvan de 'Hermitage Mall' welke dagelijks geopend is, tot de populairste behoort.

  Meer informatie

Uitgaansleven

Uitgaansleven in Suriname

Op hooguit 10 minuten lopen van hartje centrum ligt het uitgaanscentrum van Paramaribo dat wordt gekenmerkt door verscheidene goede restaurantjes en gezellige bars.

  Meer informatie

Hotels/tours

Algemene informatie

Paramaribo

Hoofdstad van Suriname

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname, ontstaan uit een kleine handelsmaatschappij in de buurt van het Indiaanse dorp Parmirbo.
In deze 17e eeuwse stad vindt men veel Nederlandse, Franse, Spaanse en Britse koloniale architectuur terug.

  Meer informatie

Overige steden/dorpen

Overige steden en dorpen van Suriname

Nieuw-Nickerie is naar inwonertal de tweede stad van Suriname en de hoofdplaats van het district Nickerie, gelegen op de linkeroever van de rivier de Nickerie.

  Meer informatie