Vlindertuin

 

Net als op Aruba is er op Sint Maarten een Vlindertuin te vinden. De eigenlijke naam van de vlindertuin is La Ferme Des Papillons, vanwege de locatie op het Franse gedeelte van het eiland.

De vlindertuin is ontworpen door twee excentrieke Engelsmannen, William Slayter en John Coward. De deuren werden voor het publiek geopend in 1994 en sindsdien heeft de vlindertuin al duizenden bezoekers mogen verwelkomen. In de tuin vindt men prachtig vormgegeven tropische tuinen, exotische bloemen en vijvers met Japanse vissen. De sfeer is rustig, er wordt zachte muziek gedraaid en om u heen vliegen honderden adembenemende vlinders van over de hele wereld vrij rond.

U kunt ook een begeleide toer door de tuin maken. Bezoekers krijgen het evolutionaire proces te zien van microscopisch kleine eitjes tot vreemde en exotische rupsen en natuurlijk de vlinderpoppen. Als u 's morgens komt is de kans aanwezig dat u de geboorte van een vlinder ziet! Tijdens de begeleide toer krijgt u ook allerlei leuke wetenswaardigheden en verhalen over vlinders te horen. De gidsen laten u zien hoe u voorzichtig met vlinders kunt omgaan en als u het durft kunt u ook een rups door u handen laten kruipen. Als u wilt dat de vlinders op u komen zitten draag dan felle kleding en parfum, succes gegarandeerd.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie