Stranden

 

Sint Maarten is gezegend met 37 stranden, één voor elke 3 km2 eiland. In de drukke baaien kunt u allerlei soorten watersporten beoefenen, zwemmen, snorkelen en duiken. Maar er zijn ook voldoende inhammen waar u heerlijk van de rust kunt genieten. Op de stranden aan de Nederlandse zijde van het eiland is topless zonnen toegestaan. Wie op zoek is naar nudistenstranden moet voornamelijk aan de Franse zijde van het eiland zijn. Er worden diverse excursies van een halve- of een hele dag aangeboden naar ongerepte stranden in de omgeving van St. Maarten.

Tot de bekendere stranden van het eiland behoren het ruim anderhalve kilometer lange Mullet Bay Strand, ideaal om te zwemmen; Dawn Strand, dat bekendstaat om de adembenemende zonsopgangen; en Little Bay Strand, favoriet bij snorkelaars, met kalm, helder water dat voor een uitstekend zicht zorgt. Op het Maho Strand is zwemmen niet zo plezierig. Zwemmers kunnen hier de trillingen voelen van de vliegtuigen die over hun hoofden scheren op weg naar de nabijgelegen landingsbaan. Ook de rotsen die langs het witte zand liggen zijn niet echt gemakkelijk begaanbaar.

Eén van de wat rustigere stranden op Sint Maarten is het Simpson Bay Strand, een lange halve maan van wit zand tussen een schilderachtig vissersdorpje en de ruisende zee. Hier vindt u geen watersport, geen hotels, alleen het geluid van het water dat langs uw voeten stroomt. Hier kunt u heerlijk wandelen, zwemmen of gewoon lekker tot rust komen terwijl u nauwelijks andere mensen tegenkomt. Cupecoy Strand is een ander ongerept landschap met puur wit zand, zandstenen kliffen en rotsen langs de kustlijn. De branding kan hier sterk zijn, maar de wind wordt tegengehouden door de rotsen. Het strand ligt vlakbij de grens met St. Martin en kleding is derhalve optioneel.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie