Onderwaterwereld

 

Onder de zee bij Sint Maarten zijn schitterende dingen te zien. Er is natuurlijk geen betere manier om al dit moois te bekijken dan met een georganiseerde duiktocht. Er zijn talloze goede organisaties op het eiland die deze verzorgen.

Het water rond Sint Maarten wordt beschouwd als één van de beste duikplekken ter wereld. Het warme, ondiepe water zorgt voor ideale condities. De gemiddelde watertemperatuur is maar liefst 21 °C en het zicht varieert van 20 – 40 meter. De riffen van het eiland liggen vaak dicht bij de kust en zijn voor zowel duikers als snorkelaars goed te bereiken. De beste snorkelplekken zijn te vinden bij het Little Bay Strand, Dawn Strand en Maho Bay.

Gecertificeerde duikers kunnen duikflessen en andere benodigdheden huren bij diverse watersportwinkels en duikcentra op het eiland. Beginners kunnen lessen volgen bij ervaren professionals en uiteindelijk hun duikbrevet halen. Veel van de resorts op het eiland bieden duikcursussen aan.

Eén van de meest populaire duikplekken is het wrak van het Britse oorlogsschip HMS Proselyte, dat in 1801 is gezonken. Tegenwoordig liggen de resten op een rif op ongeveer anderhalve kilometer vanaf Great Bay. Een andere veelbezochte duikbestemming is het vrachtschip Teigland, in 1993 gezonken voor de kust van Cable Reef. Hier is een prachtige onderwaterflora en –fauna te bewonderen.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie