Flora & fauna

 

Als resultaat van constante aardverschuivingen en veel vulkanische activiteit, bestaat Sint Maarten uit verschillende lagen en vele heuvels. Pic Paradis is het hoogste punt van het eiland en ligt op 424 meter. Er zijn vele baaien en kreekjes langs de kust van het eiland met een combinatie van zout en vers water. Eén van de grootste lagoons in het Caribische gebied is de Simpson Bay Lagoon, welke aan de westkant van het eiland ligt.

Sint Maarten heeft veel unieke soorten planten zoals Yellow and Orange Sage, de Flamboyant en de Hibiscus. Er zijn ook veel soorten palmbomen en cactussen. Zelfs vogels zoals geelborstjes, pelikanen en tropische vogels zijn allemaal te vinden op het eiland.

De Caribische zee herbergt een ongelooflijke diversiteit aan zeeleven. St. Maarten is omgeven met koraalrif, waar een variëteit aan onderwater flora en fauna gevonden kan worden. Grote scholen vissen worden gevonden in de inkepingen en holen van het rif. Andere bewoners van het rif zijn de stervis, de caribische 'Gewervelde Kreeft', de 'Queen Conch' en 'Queen Angelfish', welke makkelijk te herkennen is aan de paarse en gele kleuren.
Er zijn ook diverse soorten schildpadden te vinden, zoals de Hawksbill, Loggerhead en Leatherback schildpadden. Ze kunnen gezien worden in het zuidelijke en oostelijke gedeelte van het eiland.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie