Anguilla en Prickly Pear

 

Een bezoek aan Sint Maarten is niet compleet zonder een dagtocht naar het prachtige en ongerepte eiland van zon en zand Anguilla en het weergaloze Prickly Pear. Aan boord van de Lambada, een boot met meer dan 10 jaar ervaring en een uitstekende bemanning, vaart u naar de eilanden. Lambada weet precies wat de eilanden te beiden hebben – eten, drinken, snorkelen en ongelooflijk witte stranden. De combinatie van zeilen, lekkere drankjes en een bemanning die weet wat plezier maken is, garanderen een dag die u niet snel zult vergeten. Talloze deelnemers aan deze excursie noemen de boot en de bemanning als het hoogtepunt van hun vakantie.

Anguilla – woensdag en vrijdag
U vertrekt uit de Pelican Marina en de Lambada zeilt langs de westkust van St. Maarten en vanaf Plum Point vaart u het kanaal over naar de kust van Anguilla naar Sandy Island. Sandy Island is uitstekend om te snorkelen en op het strand kunt u heerlijk genieten van de zon. Een andere goede optie is een bezoek aan het beschermde Little Bay, omgeven door steile kliffen en grotten. Rond 12.30 vertrekt de Lambada naar road bay voor een heerlijke lunch bij Roy’s bayside Grill. Er is voor de hongerige zeilers keuze uit meerdere menu’s en na het eten kunt u weer genieten van het strand, de zee en de zon. Road bay Beach is lang en heeft verschillende barretjes. Zoals bij alle stranden op Anguilla is het zand wit en het water adembenemend blauw.

Prickly Pear – dinsdag en donderdag
Dit kleine eilandje is een waar paradijs op korte afstand van de kust van Anguilla. Het is geheel verlaten op twee kleine restaurants na die de lunch voor de bezoekers verzorgen. Er woont niemand op Prickly Pear en het restaurantpersoneel reist dagelijks heen en weer. Op deze bestemming draait alles om rust. Palmbomen waaien in de wind, vogels schieten door het restaurant en naast de drie riffen waar u kunt snorkelen is ook een wandeling rond het eiland zeker de moeite waard vanwege de prachtige vogels die u zult zien. Prickly Pear is een uitstekende keus voor gezinnen met kinderen. U maakt maar één stop en de boot gaat voor anker bij een mooi lang strand en ondiep water. De lunch bestaat uit meerdere menu’s en verder kunt u heerlijk genieten van snorkelen, zwemmen of zonnebaden. Het vertreksein komt voor de meeste mensen te vroeg.

De Lambada vaart al sinds 1996 vanaf Sint Maarten. De boot is ruim, heeft genoeg stoelen, een bar en twee toiletten. Aan de voorzijde hangen twee netten waar u tijdens het zeilen kunt liggen in de zon. Een ladder wordt in het water gelaten zodat u makkelijk in en uit het water kunt als u wilt zwemmen of snorkelen. U dient zelf voor zonnebrand en handdoeken te zorgen. Drankjes, stokbrood, kaas en appels worden geserveerd tijdens het zeilen. Alle snorkelbenodigdheden zijn aan boord aanwezig en indien gewenst kunt u les krijgen in de beginselen van het snorkelen. Eenmaal bij de bestemming kunnen snorkelaars en zwemmers naar de kust of de riffen zwemmen. Niet zwemmers en tassen gaan mee met de bemanning in een klein bootje naar het strand.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie