Stranden

 

Stranden Saint Lucia

Naast het bijzonder fraaie tropische landschap zijn vooral de witte zandstranden de smaakmakers van Saint Lucia. Het hele jaar door kunt u genieten op de mooiste stranden van de wereld.

Reduit Beach Is gekend voor zijn lange witte zandstranden beschut door tropische plantengroei. Het strand reikt tot aan Pigeon Island maar is onderbroken nabij Gros Islet door de vaargeul van de jachthaven. Tijdens het weekend wordt dit deel druk bezocht door de Lucianen.

Labrelotte Bay strand Een zeer mooi strand gelegen tussen de East Winds Inn en de Windjammer Landing.

Choc Bay strand Een mooi, door palmbomen beschaduwd, zandstrand met sportfaciliteiten nabij de grote hotels. Van hieruit heeft u zicht op het kleine Rat Island. In de buurt bevindt zich het Gablewood Shopping Centre.

Marigot Bay Marigot Bay is terecht één van de mooiste plekjes van het eiland. In deze baai werden enkele kleinere hotels gebouwd in volstrekte harmonie met de natuur. Zeiljachten vinden beschutting in deze inham.

Anse Chastanet strand Terecht één van de fraaiste stranden van Saint Lucia en tevens de plek bij uitstek voor de snorkel- en duikliefhebber. Dit strand kunt u ook bereiken per boot vanuit Castries of Soufrière.

Soufriere strand Ten noorden van de stad vindt u een uitgestrekt donker gekleurd zandstrand. Tussen de palmbomen door heeft u een grandioos uitzicht op één van de Pitons. Het strand wordt meestal gebruikt door de lokale bevolking.

Cas En Bas strand Eén van de plaatsen bij uitstek voor het windsurfen. Het laatste gedeelte van de weg naar Cas en Bas is in erbarmelijke staat en kan best te voet afgelegd worden. Er heerst een constante landinwaartse noordoostpassaat.

Anse Louvet strand Een beschut strand in een fantastische, mysterieuze omgeving te bereiken na een wandeling van 2 tot 3 uren (weg niet meer berijdbaar). Het La Sorcière gebergte vormt een wand tussen de zee en het binnenland en geeft de omgeving een speciaal cachet.
Schildpadden komen hier aan het strand om 's nachts hun eieren te leggen.

Anse de Sables strand
Een prachtig maar winderig wit zandstrand gemakkelijk bereikbaar en met zicht op de Maria Islands. Dit is één van de plaatsen bij uitstek voor windsurfers. Er heerst een constante landinwaartse noordoost-passaat. Nabij de bar en restaurant The Reef kunt u windsurfplanken huren. Er zijn gezellige beschutte terrasjes.


 terug

Hotels

Algemene informatie