De regio's

 

De regio's Saint Lucia

Saint Lucia is onder te verdelen in de volgende regio's:

Het schiereiland Pigeon Point herbergt een natuurreservaat en de ruïnes van een fort uit de 18e eeuw, toen deze strategische plek nog een piratennest was. Tegenwoordig vindt men hier enkele schitterende hotels met een prachtig uitzicht op zee.

Rodney Bay is het belangrijkste toeristische gebied op het eiland. de meeste hotels zijn te vinden aan de zuidzijde van het witte strand van Reduit Beach. Aan de noordzijde liggen de jachthaven en het kustdorpje Gros Islet. 's Avonds is het in Rodney Bay gezellig en kan men terecht bij verschillende restaurants en barretjes.

Choc Bay is een hotel enclave, gelegen aan een mooi strand ten noorden van Castries. Op korte afstand ligt Rodney Bay, waar verschillende toeristische faciliteiten voorhanden zijn.

De hoofdstad Castries ligt aan de noordwestkust van het eiland, aan de voet van een beschutte inham en tegen een decor van beboste heuvels. Vanaf de kade kunt u de cruiseschepen bewonderen; net achter de waterkant ligt het centrum van de stad, waar de marktkraampjes en straatverkopers voor het typisch Caribische sfeertje zorgen.

De westkust van Saint Lucia is dicht begroeid met een tropische vegetatie, afgewisseld met idyllische baaien zoals Marigot Bay en pittoreske vissersdorpjes zoals Anse La Raye. Een prachtige kronkelweg loopt vanuit Castries naar het zuiden. Vlakbij Soufrière liggen de uitgedoofde vulkanen Petit Piton en Gros Piton.


 terug

Hotels

Algemene informatie