Flora & fauna

 

Flora & fauna Saint Lucia

Als een impressionistisch stilleven liggen de fameuze Pitons aan de zuidwestkust. Grillige kustlijnen omzomen het National rain Forest Reserve in het hart van de Pitons met de slapende vulkaan, minerale baden en een ongelooflijke rijkdom aan planten, wilde bloemen en bomen.

De vulkaanhellingen zijn grotendeels bedekt met uitgestrekte regenwouden. Hier groeien diverse tropische boomsoorten, waaronder mahoniebomen, rubberbomen en kalebassen. Veel voorkomende planten zijn de hibiscus, magnolia, oleander, kerstster, bougainville en orchidee. Sommige reusachtige varens lijken meer op bomen dan op planten.

Verder kent Saint Lucia veel vogelsoorten, die vooral in de regenwouden rondvliegen. De nationale vogel is de 'Saint Lucia papegaai' (Amazonas Versicolor). Het Forest and Lands Department verzorgt wandelingen door het regenwoud. Bijzonder mooi is de elf kilometer lange Rainforest Walk Nature Trail.

Een vertrouwde verschijning op Saint Lucia is de leguaan of kamhagedis. Dankzij zijn schutkleur valt het koudbloedige dier niet op tegen de achtergrond van groene begroeiing en grijze rotsen. Onder bomen en tussen rotsen verschuilen zich hagedissen in alle soorten en maten. Andere bijzondere diersoorten op het eiland leven, zijn de agouti en de manicou, twee konijnachtige dieren.

Rondom de koraalriffen in de Caribische Zee zwemmen talloze koraalvissen en leven anemonen en zeldzame koraalsoorten. Andere waterbewoners zijn de blauwe marlijn, tarpoon, dolfijn, bonefish en de barracuda.


 terug

Hotels

Algemene informatie