Eten & drinken

 

Eten & drinken Saint Lucia

De Franse invloed is niet alleen in het plaatselijke dialect en in de namen van veel plaatsen herkenbaar, maar ook in de keuken van Saint Lucia, die een kostelijke melange is van Franse, Engelse, Creoolse en Indische elementen.

Specialiteiten zijn de pompoensoep, een ovenschotel met pompoen, een heel bijzonder gerecht met de naam calaloo (spinazieachtige bladeren, knoedels en gepekeld rundvlees), pouile dudon (zoetzure kip), in een ketel boven een houtvuurtje geroosterde broodvruchten, tablettes (kokosbonbons) en bananenbrood.

Verse zeeproducten en vis zijn er in talrijke variaties, bijvoorbeeld gefrituurde vis, vliegende vis, krab, gebakken kreeft, Red Snapper en lambi (zeeslakken).

Verder zijn er natuurlijk veel tropische vruchten zoals: watermeloenen, mango's, bananen, kokosnoten, grapefruits, ananas en papaja's.

Saint Lucia is vooral bekend om zijn rum, gemaakt van suikerriet. Caribische cocktails worden meestal gemixt op basis van rum en tropische vruchtensappen. Erg smakelijk is bijvoorbeeld de 'rumpunch', een cocktail van rum, suikerwater, limoensap en nootmuskaat.

Op Saint Lucia vindt u vele restaurantjes. U kunt er kiezen uit echt traditioneel eten, maar u vindt er ook fastfoodrestaurantjes. De hotels hebben restaurants met een lokale en internationale keuken.


 terug

Hotels

Algemene informatie