Saint Lucia

Vakantie op Saint Lucia

Saint Lucia ligt in de Caribbean tussen Martinique en St. Vincent, iets ten noorden van Barbados. Op Saint Lucia schijnt altijd de zon, daarnaast heeft het eiland een van de mooiste berglandschappen van de West Indische eilanden.
De stranden zijn prachtig en nodigen uit tot menig uurtje zonnen! Ook de duikers en snorkelaars komen hier volledig aan hun trekken. Het regenwoud is uitstekend geschikt voor hiking en birdwatching.

Voor ieder wat wils

Hotels op Saint Lucia

Caribbeantravel.nl biedt u accommodaties op verschillende niveaus aan.
Het aanbod is gevarieerd en aan u is de keuze welke accommodatie voldoet aan uw wensen voor wat betreft ligging, kwaliteit, ambiance, faciliteiten en prijsniveau.
Of het nu een trendy designhotel, een luxueus hotel dan wel een populair familiehotel betreft, wij willen u graag en kundig adviseren bij uw vakantiekeuze.


Regio's

Regio's op Saint Lucia

Saint Lucia is onder te verdelen in de volgende regio's: Het schiereiland Pigeon Point, het toeristische Rodney Bay, de hotel enclave Choc Bay, de hoofdstad Castries en de dichtbegroeide wsetkust

  Regio's Saint Lucia

Flora & fauna

Flora & fauna op Saint Lucia

Als een impressionistisch stilleven liggen de fameuze Pitons aan de zuidwestkust. Grillige kustlijnen omzomen het National rain Forest Reserve in het hart van de Pitons met de slapende vulkaan, minerale baden en een ongelooflijke rijkdom aan planten, wilde bloemen en bomen.

  Flora & fauna Saint Lucia

Stranden

Stranden op Saint Lucia

Naast het bijzonder fraaie tropische landschap zijn vooral de witte zandstranden de smaakmakers van Saint Lucia.
Het hele jaar door kunt u genieten op de mooiste stranden van de wereld.

  Stranden Saint Lucia

Eten & drinken

Eten & drinken op Saint Lucia

De Franse invloed is niet alleen in het plaatselijke dialect en in de namen van veel plaatsen herkenbaar, maar ook in de keuken van Saint Lucia, die een kostelijke melange is van Franse, Engelse, Creoolse en Indische elementen.

  Eten & drinken Saint Lucia

Activiteiten

Activiteiten op Saint Lucia

  Duiken & snorkelen
  Paardrijden
  Watersport

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden op Saint Lucia

  Castries
  Diamond Botanical Gardens
  Fort Charlotte
  Pigeon Island
  Soufrière

Hotels

Algemene informatie

Duiken & snorkelen

Duiken & snorkelen op Saint Lucia

Saint Lucia is erg aantrekkelijk voor diepzeeduikers. De beste duikplaatsen situeren zich langs de westkust en vooral nabij het beschermde maritiem gebied van Soufrière.

  Duiken & snorkelen Saint Lucia

Winkelen

Winkelen op Saint Lucia

Aan de rand van Castries zijn verzorgde winkelcentra. In Castries zelf zijn diverse, vnl. op de lokale bevolking gerichte winkels en een markt met vnl. souvenirverkoop. In Rodney Bay is een modern, overdekt winkelcentrum.

  Winkelen Saint Lucia

Uitgaansleven

Uitgaansleven op Saint Lucia

Het uitgaansleven in Saint Lucia vindt vooral plaats in en rondom de hotels. Daar kunt u nachtclubs, bars en restaurants bezoeken.

  Uitgaansleven Saint Lucia