Winkelen

 

Hoewel Mauritius niet bekend staat als een feesteiland met een bruisend uitgaansleven, kunt u er wel volop vertier vinden.

Te beginnen in de hoofdstad Port Louis. Daar komt het beste van twee werelden samen. U vindt hier bijvoorbeeld een kleurrijke lokale bazaar met groente, fruit en hebbedingetjes, middenin een heerlijke shoppingwijk waar de winkels van de grote internationale merken broedelijk naast de uitbaters van nepartikelen gevestigd zijn. Het is een grappige gewaardwording als u in de ene winkel de Levi's spijkerbroek tegen de officiele prijs ziet liggen en een gevel verder de kopie voor een schijnte!
Loopt u vervolgens door de voetgangerstunnel richting haven, dan komt u in een Amerikaans aandoend winkel en uitgaansgebied, Le Caudan Waterfront. Langs de oude binnenhaven van de stad is hier een prachtige boardwalk aangelegd met brede promenades vol winkels, bars, restaurants, bioscopen en zelfs musea waar u onder meer de beroemde Blue Penny postzegel kunt bewonderen. Het is een gezellig bruizend gebied, maar u moet daar eigenlijk wel overdag zijn.

's Avonds gaan de meeste winkels en uitgaansgelegenheden al vroeg dicht en is er niet veel te doen. Dan moet u vertier zoeken in de twee toeristische badplaatsen die het eiland rijk is, Flic & Flac aan de oostkust en Grand Bay in het noordoosten. Dit zijn feitelijk de enige twee echt toeristische stadjes waar u 's avonds goed terecht kunt. Met name grand Bay heeft een leuk, niet al te lange boulevard vol boetieks, bars en restaurants. Ook vindt hier enkele kleine dansgelegenheden. Het populaire nachtleven vindt echter meestal plaats in steeds wisselende discotheken op verschillende locaties op het eiland.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie