Stranden

 

Mauritius lijkt gemaakt voor zonnige strandvakanties. Het hele jaar schijnt hier de zon en is het tropisch warm, varierend van 25 tot 30 graden. De stranden zijn echt spreekwoordelijk hagelwit en nodigen uit tot niets anders dan liggen en genieten van klimaat en omgeving. Een groot aantal hotels heeft semi-prive stranden met ligbedden en een vriendelijke service.

De noordwest kust strekt zich uit van het zuidelijker gelegen Port Louis tot het noordelijker gelegen Perybere. Met name in de winter is dit het warmste deel van het eiland, omdat het beschut ligt ten opzichte van de passaatweinden uit het zuidwesten. Hier vindt u Grand Bay, het Saint Tropez van Mauritius. Langs deze kust vindt u ook de beroemde stranden van Pointe aux Piments, Balaclava, Mont Choisy, Trou aux Biches en Pereybere.

De westkust strekt zich uit van Port Louis tot het zuidelijker gelegen Morne Brabant. Langs deze kust worden witte stranden afgewisseld door bergen die in de zee uitlopen. Daartussen vindt u groene hellingen, afgelegen dorpen en grote hotels. Hier vindt u de langste stranden: Tamarin, Wolmar en Flic & Flac.

De zuidkust begint in het uiterste westen bij Morne Brabant, een imposante berg van 550 meter die machtig boven de lagune uittorent, en strekt zich uit tot Mahebourg, richting het vliegveld. Langs deze kust vindt u schitterende stranden en biedt de zee een enorme rijkdom aan exotische dieren. verder naar het oosten vindt u de Littoral, een streek waar de zee op de kust beukt en zweepslagen van de harde wind de randen van het eiland teisteren. Een waar contrast met andere kusten. Souillac, de belangrijkset plaats hier, ligt hoog op de rotskust. Zij ontleent haar naam aan Francois, de burgggraaf van Souillac, die van 1778 toty 1787 gouveneur van het eiland was. In deze indrukwekkende omgeving, evanals in Gris Gris, het meest zuidelijke punt van het eiland, kunt u het schouwspel bewonderen van het breken van de golven op de rotsen.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie