Veelzijdige steden

 

Port Louis is de hoofdstad van Mauritius. De stad heeft haar naam te danken aan de Franse koning Lodewijk XV. Het is een gezellige stad. De kleine haven is een van de drukste in de Indische Oceaan. Er is veel te zien: de Chinese pagode tegemver de renbaan, de Jummah moskee aan de Royal Road, de typisch Engelse kathedraal van St. james, de Indo Tempel etc. Maar Port Louis i s vooral bekend om de beroemde overdekte markt, een uniek schouwspel dat het midden houdt tussen een Arabische markt en de Parijs hallen. Er wordt naast kleding zoals de kleurijke sarongs en allerlei souvenirs ook groente en fruit te koop aangeboden. En niet te vergeten de kruideman die alle kwalen geneest! Deze stad is een bezoek meer dan waard!

Grand Bay is de meest op toeristen ingestelde plaats van Mauritius. Vroeger was hier een klein vissersdorpje, tegenwoordig is het een gezellige baai waar veel te doen is. Grand Bay heeft talloze restaurants (Frans, Indiaas, Chinees, Creools), diverse winkelmogelijkheden, van kraampjes tot elegante winkels, bars die tot laat in de avond geopende zijn. De Mauritius Commercial Bank ligt centraal in Grand Bay en is ook op zondag enkele uren open. De beste drie supermarkten van het eiland vindt u ook in Grand Bay. Hier kunt in principe alles kopen wat u nodig heeft, inclusief de heerlijke rum die op het eiland gemaakt wordt. Er zijn twee eilandjes vlakbij Grand bay waar dagtochten naar toe worden georganiseerd. Met name het eilandje Ile Palte is zeer in trek vanwege de vuurtoren en de goede snorkelmogelijkheden. Vanuit Grand Bay kunt u ook een jacht huren, met of zonder bemanning, om tochten te maken.

Curepipe is de belangrijkste residentiele stad van het eiland. In deze sfeervolle en bloeiende stad woont de society van Mauritius. U ziet er een aantal mooie gebouwen, zoals het landshuis in koloniale stijl en een van de ousdte lycea van de Gemenebest, gesticht in de 18e eeuw. Maar u moet hier vooral heen gaan vanwege de buitengewone winkelmogelijkheden in de vele Chinese, Indiase en Europese winkels. Er zijn mooie maquettes van schepenb uit de 15e en de 218e eeuw, er zijn voorwerpen van hout, jadde en p[orselein; gopborduurde kleideen, sraongss enz.

Mahebourg is een kleine koloniale stad vol historie. De Hollanders gingen hier in de 16e eeuw aan land met het idee zich op hte eiland te vestigen. Bij de Vieux fand Port herinnert een monument aan de komst van de hollanders in 1958. De stad Mahebourg is genoemd te ere van de beroemde Franse gouveneur Mahe de Labourdonnais. Het is een leuke stad. De Rue du Souffleur is de plek om te flaneren. De straat loopt van de kerk tot de aanlegsteiger waar het altijd gezellig druk is. Het scheepvaartmuseum is de moeite waard om te bezoeken.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie