Duiken & snorkelen

 

De duiklocaties zijn sterk afhankelijk, van waar u rond het eiland wilt duiken en wat u graag wilt zien. De oostkust heeft betere duiklocaties, maar is kouder dan de westkust. Sommige delen in het zuiden hebben geen rif en zijn dus erg gevaarlijk door de grote golven. Op verschillende plaatsen voor de kust zijn recente wrakken tot zinken gebracht, om het leven rondom het rif te bevorderen.

Koraalrif
Dit teft u rondom het gehele gebied aan. Bekende plekken zijn: Le Morne, Flic & Flac en Trou Aux Biches. Bij Grand Bay in het noorden ligt een interessante vulkanische krater, die vaak bezocht wordt door haaien en roggen.

Alen en Murenen: De 'Serpent Rank' bij Flic & Flac. In elk hoekje treft u wel een aal of murene aan, sommigen met een lengte van 3 meter. Tevens kunt u hier schorpioenen, steenvissen en leeuwvissen treffen.

Grotduiken: De ' Kathedraal' bij Flic & Flac is waarschijnlijk de meest bekende duiklocatie. Het is een interssante klif van 35 meter diep. Op de bodem kunt u een grot binnengaan, die een plafond heeft van 10 meter. In deze grot treft u vaak zeekreeften en scholen vissen.

Wrakken: Een aantal wrakken is bewust tot zinken gebracht door de Marine Conservation Society. U vindt deze bijvoorbeeld bij Flic & Flac en Trou Aux Biches.

Snorkelen: Uiteraard zijn er rondom Mauritius ook voldoende plekken om te snorkelen. Een ideale plek is de lagune bij Flic & Flac. Het water reikt op veel plaatsen niet verder dan de borst. Hou wel in de gaten dat sommige plekken ineens 3 meter diep kunnen zijn.

De beste tijd om te duiken is in de zomer van oktober tot mei, dan is het water warmer. Gedurende de overige maandne kan ook wel gedoken worden, maar is het zicht onder water minder. Ook wordt een watertemperatuur van 20°C niet door iedereeen als aangenaam ervaren.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie