Bevolking

 

De bevolking van Mauritius is een interessante mixture van vele rassen: Chinezen, Fransen, moslims, Creolen en Indiërs. Hindoes vormen meer dan 50% van de Mauritiaanse bevolking en zijn in alle lagen van de bevolking vertegenwoordigd.

Een kwart van de bevolking behoort tot de Creolen die vaak van gemengd Europees-Afrikaanse afkomst zijn. Ze behoren over het algemeen tot het armere gedeelte van de bevolking. De meeste Creolen wonen in het zuidelijke deel van Mauritius. Moslims komen van Pakistan, India en Arabische landen en maken ongeveer 15% van de bevolking uit. De Chinezen vormen een kleine minderheid, ongeveer 3% van de bevolking. Deze groep bestaat voor en groot deel uit handelaren en horen over het algemeen bij de rijke klasse. De mensen van Europese, vaak Franse, afkomst zijn afstammelingen van de kolonisten uit de achttiende eeuw en vormen ongeveer 3% van de bevolking. Ze werken meestal in het toerisme en bij de overheid. De Mauritiaanse levensstandaard ligt ver boven het Afrikaanse gemiddelde.

Over het algemeen is de bevolking zeer gastvrij en vriendelijk. Groeten, zwaaien en aan iemand vragen hoe hij/zij het maakt is de basis van de etiquette. Wanneer u in aanraking komt met een andere cultuur, dient u altijd rekening te houden met hun gewoontes en tradities.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie