Mauritius

 

Het exotische droomeiland Mauritius ligt in de warme wateren van de Indische Oceaan.
Het eiland heeft 330 kilometer kustlijn, bijna in zijn geheel gedekt door het langste ononderbroken koraalrif ter wereld.
Met haar hagelwitte zandstranden, kilometerslange riffen, ondiepe lagunes, bergen, tropische regenwouden en watervallen is het eiland een paradijs voor natuurliefhebbers en duikers, maar ook voor rustzoekers.

Voor ieder wat wils

 

Caribbeantravel.nl biedt u accommodaties op verschillende niveaus aan.
Het aanbod is gevarieerd en aan u is de keuze welke accommodatie voldoet aan uw wensen voor wat betreft ligging, kwaliteit, ambiance, faciliteiten en prijsniveau.
Of het nu een trendy designhotel, een luxueus hotel dan wel een populair familiehotel betreft, wij willen u graag en kundig adviseren bij uw keuze.


Flora & fauna

 

Op de Maskarenen komen ongeveer 700 soorten planten en bloemen voor die nergens anders op de wereld voorkomen. Meer dan 300 daarvan komen alléén nog op Mauritius voor.
De beroemdste vogel van Mauritius is de dodo, een groteske tot de duiven behorende loopvogel die al snel nadat de Hollanders op Mauritius arriveerden, werd uitgeroeid.
Voor de kust van Mauritius leven walvissen, dolfijnen en karetschildpadden.

  Meer informatie

Stranden

 

Mauritius lijkt gemaakt voor zonnige strandvakanties. Het hele jaar schijnt hier de zon en is het tropisch warm, varierend van 25 tot 30 graden.

De stranden zijn echt spreekwoordelijk hagelwit en nodigen uit tot niets anders dan liggen en genieten van klimaat en omgeving. Een groot aantal hotels heeft semi-prive stranden met ligbedden en een vriendelijke service.

  Meer informatie

Eten & drinken

 

De Mauritiaanse keuken is een afspiegeling van de cultuur van het eiland: komopolitisch en veelzijdig.
De gerechten worden meestal met lekker piitige groenten of gekonfijte zuidvruchten met kruiden, in azijn en rijst geserveerd, soms gegarneerd met gemarineerde meloen.

  Meer informatie

Activiteiten/bezienswaardigheden

 

Naast de exotische schoonheid van het eiland biedt Mauritius talrijke recreatiemogelijkheden. Er zijn georganiseerde excursies en ook op eigen gelegenheid is het eiland goed te verkennen.

  Big Game Fishing
  Botanische tuinen
  Chamarel Coloured Earths
  Duiken & snorkelen
  Huur uw eigen catamaran
  Casela Birdpark
  Tropische watervallen


Winkelen

 

Te beginnen in de hoofdstad Port Louis. Daar komt het beste van twee werelden samen. U vindt hier bijvoorbeeld een kleurrijke lokale bazaar met groente, fruit en hebbedingetjes, middenin een heerlijke shoppingwijk.

  Meer informatie

Uitgaansleven

 

Hoewel Mauritius niet bekend staat als een feesteiland met een bruisend uitgaansleven, kunt u er wel volop vertier vinden.

  Meer informatie

Accommodaties

Algemene informatie

Veelzijdige steden

 

Port Louis is de hoofdstad van Mauritius. Grand Bay is de meest op toeristen ingestelde plaats van mauritius. Curepipe is de belangrijkste residentiele stad van het eiland en Mahébourg is een kleine koloniale stad vol historie.

  Meer informatie

Trouwen

 

Heeft u er altijd van gedroomd om te trouwen met uw geliefde op een tropisch eiland? Elkaar ten overstaan van uw familie en vrienden het jawoord geven, in een fantastische omgeving?

  Meer informatie

Duiken & snorkelen

 

De duiklocaties zijn sterk afhankelijk, van waar u rond het eiland wilt duiken en wat u graag wilt zien. De oostkust heeft betere duiklocaties, maar is kouder dan de westkust. Sommige delen in het zuiden hebben geen rif en zijn dus erg gevaarlijk door de grote golven.

  Meer informatie