Kortlopende ReisverzekeringDe kans op pech en ongelukken is op reis groter dan wanneer u gewoon thuis blijft. Het is daarom belangrijk om te bekijken of en tot welk bedrag uw lopende verzekeringen risicodekkend zijn bij een verblijf in het buitenland. Aanvullende verzekeringen zijn meestal noodzakelijk voor ziekte of ongeval, diefstal of verlies van bagage en geld en voor uw motorvoertuig. Welke reisverzekering u precies moet afsluiten, hangt af van een aantal (risico)factoren, zoals: gaat u kort of lang op reis; reist u binnen of buiten Europa; wordt het een rustige of juist sportieve/avontuurlijke vakantie; reist u per bus, trein, vliegtuig of met eigen vervoer (met of zonder caravan, aanhangwagen, surfplank).


Sluit nu gemakkelijk en snel Online een reisverzekering af!

Verzekerd bij ziekte en ongeval
Een standaard ziektekostenverzekering dekt vaak niet alle kosten bij ziekte of ongeval in het buitenland. Deze kosten kunnen hoog oplopen, zeker wanneer er sprake is van ziekenhuisopname of repatriŰring. Controleer daarom van tevoren goed waartegen u precies verzekerd bent en tot welk bedrag. Houd er rekening mee dat in veel landen de kosten van medische hulp veel hoger zijn dan in ons land. Als u een aparte reisverzekering afsluit, denk dan niet alleen aan de eindbestemming van uw reis, maar ook aan de verschillende landen waar u doorheen reist. Bij het beoefenen van risicosporten zoals diepzeeduiken, bergbeklimmen, skiŰn, mountainbiking, bungeejumping of parachutespringen is het belangrijk dat u controleert of u ook verzekerd bent bij ongelukken die het gevolg zijn van die sport. Vaak is hiervoor een aanvulling nodig.

Verzekering van uw motorvoertuig
Gaat u op reis met uw eigen motorvoertuig, dan moet dit tenminste WA-verzekerd zijn. Het is belangrijk dat u voor vertrek nagaat of de bedragen die uw verzekeraar vergoedt op grond van uw WA-verzekering, ook in het buitenland toereikend zijn. Claims uit het buitenland kunnen voor Nederlandse begrippen soms ongekend hoog zijn. Voor een verblijf in het buitenland is het mogelijk ook een tijdelijke all-riskverzekering af te sluiten. Verschillende verzekeraars bieden een alarmservice in geval van nood. Vervangende onderdelen voor uw voertuig kunnen worden nagezonden of het transport van uw voertuig naar Nederland kan worden geregeld. Soms krijgt u zelfs de beschikking over een vervangend vervoermiddel.

Verzekerd tegen diefstal of verlies
Uw inboedelverzekering dekt niet de diefstal van uw bagage op reis. Het is dus zinvol om een aanvullende reisverzekering af te sluiten tegen diefstal van goederen - en eventueel geld en cheques. Als toerist in een vreemd land bent u immers extra kwetsbaar. In auto's, caravans en tenten is dikwijls gemakkelijk in te breken.


Goedkope reisverzekering afsluiten?

 

Holidays