Stranden

 

Stranden Jamaica

Naast het fraaie, (sub)tropische landschap zijn vooral de witte zandstranden de smaakmakers van Jamaica. Het hele jaar door kunt u genieten op de mooiste stranden van de wereld. De gemiddelde temperatuur is 27 graden Celsius.

De stranden langs de zuidkust hebben over het algemeen een donkere zandkleur. De stranden in het westen en noorden hebben lichte tinten. In het noorden liggen langs de kust veel riffen en daar zijn dus de beste duikspots te vinden.

Zuidwestkust:
De mooiste en langste witte zandstranden zijn te vinden bij Negril en heten Long Bay en Bloody Bay (waar vroeger het azuurblauwe water rood was van de walvisvangst!).

Oostkust:
Idyllisch is het kleine strand van Navy Island waar je vanuit Port Antonio naartoe kunt varen. Het strand met de beroemdste naam is Blue Lagoon, een baai in de buurt van Port Antonio met fel azuurblauw water. Het water is wat kouder daar omdat er een onderaardse bron in de baai uitkomt.

Noordoostkust:
Dolphin Cove is niet ver van Ocho Rios. Hier kun je met dolfijnen zwemmen! In Ocho Rios zelf zijn de stranden Turtle Beach en Malliards Bay favoriet.

Noordwestkust:
Bij Discovery Bay liggen mooie verborgen strandjes. Mooie stranden in Montego Bay zijn: Aquasol Theme Park, Doctor’s Cave Beach, Cornwall beach en Dead End Beach.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie