Regio's

 

Regio's van Jamaica

Jamaica is het drie na grootste eiland van de Caribbean met zes belangrijke toeristische regio's - Montego Bay, Negril, Mandeville en aan de zuidkust Kingston, Port Antonio en Ocho Rios.

Noordkust
Montego Bay, ook wel de toeristische hoofdstad van Jamaica genoemd, heeft een bruisend centrum en biedt de reiziger tal van attracties. De 'hip strip' met winkeltjes, restaurantjes en een nijverheidsmarkt in de stad. Ook vindt u er het bekende Doctor's Cave Beach, een populair strand. In de nabije omgeving vind u rustieke plantagehuizen, 'Great Houses', uit de 19e eeuw.
Ocho Rios, ook wel de 'tuin van Jamaica' genoemd. Tal van exotische bloemen bloeien hier onder het toeziend oog van een stralende zon. Daarnaast is Ocho Rios een populaire badplaats met een karakteristieke Jamaicaanse sfeer.
Een absolute 'must do' is een bezoek aan de Dunn's River Waterfalls. De 180 meter hoge watervallen van Dunn's River doen aan een bruidstaart denken en komen trapsgewijs in de Caribische Zee uit. In het centrum van 'Oochi' (lokale term) is het nieuwe shopping walhalla, Island Village; een fantastisch leuk project waar in dorpsstijl een keur aan boetieks, specialiteitenwinkeltjes en terrasjes te vinden is. Ook bevindt zich daar, ongetwijfeld de highlight voor de fans, het Reggae Explosion museum. Een audio-visueel spektakel waar de zintuigen worden geprikkeld door aanstekelijke reggae klanken en flitsende beelden.

Westkust
De hoofdstad van de nonchalance, ligt op de uiterste westpunt van Jamaica en is een aanrader als je van plezier houdt. Aan de voet van de kliffen ligt een kilometerslang strand. Verse kreeft en ijskoude Red Stripe bier staan op menig strandmenu en het is absoluut 'cool' om van de lokale specialiteiten te genieten in een van de vele tentjes op een wit, zonovergoten strand. Negril is de koningin der badplaatsen.

Oostkust
Port Antonio is een plaatje. Volgens velen de allermooiste streek van Jamaica. De beroemde filmster Erroll Flynn zei erover: 'Port Antonio is mooier dan welke vrouw ook die ik ooit heb gezien'. En hij kan het weten, lijkt ons. Het oude en pittoreske havenstadje heeft zijn traditionele charme bewaard. Bij het plaatselijke Frenchman's Cove zijn beroemde films geschoten, zoals Blue Lagoon en Cocktail. Verder zijn er de prachtige witte zandbaaien waar het heerlijk zwemmen, snorkelen of zonnebaden is. Een aanrader!

Zuidkust en centrale regio
Aan de ongerepte, onbebouwde zuidkust zijn ongewone dingen op onherbergzame plekken te vinden. In de Black River liggen krokodillen op de loer. In het Cashoo Ostrich Park lopen struisvogels vrij rond. Bij de adembenemende Y.S. watervallen stort het water meer dan 35 meter naar beneden. En wie weet wat je tegenkomt in de betoverende Gourie Caves, die bijna 20 kilometer doorlopen onder de grond. Voor Total Relaxation ga je naar Treasure Beach. Hier gebeurt helemaal niets. Behalve dan dat de lokale vissers elke ochtend superverse vis binnenhalen en 's middags maar al te graag een potje domino spelen. Schoonheid en rust, daar komt het hier op neer. Onder de centrale regio vallen ook oogstrelende stadjes als Mandeville en Christiana, die op verkoelende hoogte in de Blue Mountains zijn gelegen.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie