Kingston

 

Kingston Jamaica

Deze metropool met meer dan een half miljoen inwoners is het centrum van kunst, cultuur, wetenschap, handel en politiek van het eiland.

Down Town is het historische centrum. Ten noorden daarvan ligt het moderne Uptown Kingston met de straat Hope Road. Op loopafstand zijn er enkele bezienswaardigheden, waaronder het Devon House, één van de mooiste koloniale huizen van Jamaica. Bijzonder is dat het gebouwd is door de eerste zwarte miljonair van het eiland. Tegenwoordig is er in dit huis een bar, een restaurant en een souvenirwinkel gevestigd. Vanuit hier kunt u verder lopen naar het Bob Marley museum wat bekend staat als een bedevaartsoord voor zijn fans. Verderop vindt u het Jamaica House waar de premier woont en Kings House, de woning van de gouverneur-generaal van de Engelse koningin. In Uptown Kingston zijn verder de dierentuin en de botanische tuin een bezoek waard.

In het historische centrum kunt u ontspannen en mensen kijken in het vierkante Sir William Grant Park. Aan de rand van dit park is een levendige markt (Jubilee Market) die altijd leuk is om te bezoeken. Wie verder door dit stadskwartier loopt ziet allerlei statige panden uit de koloniale tijd. Wilt u echt de geschiedenis van het eiland induiken, dan stapt u bij het Institute of Jamaica naar binnen. Bent u meer geďnteresseerd in hedendaagse kunst, dan gaat u naar de National Gallery. Vanuit de toeristische haven (Ocean boulevard) vertrekt de veerboot naar Port Royal. Dit was vroeger een piratennest maar is later door een aardbeving verwoest. Met een glasbodemboot kunt u delen van de deels gezonken stad gaan bekijken.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie