Geldzaken

 

Geldzaken Jamaica

De lokale munteenheid is de Jamaicaanse Dollar (JMD), die u niet mag in- of uitvoeren. Buitenlandse valuta mag u daarentegen onbeperkt binnenbrengen en mee terug nemen. Bij aankomst kan het voorkomen dat u het ingevoerde bedrag moet opgeven.

Eurocheques en girobetaalkaarten worden niet geaccepteerd. Wij adviseren u uitsluitend Amerikaanse dollars in traveller's cheques of contant mee te nemen.
Het prijsniveau ligt over het algemeen hoger dan in Nederland omdat vrijwel alles van overzee geïmporteerd moeten worden. In de buurt van alle hotels en op de vliegvelden is het mogelijk om geld te wisselen. In de steden zijn er officiële 'cambios' en 'bureaux de change. Het is handig bij de verschillende kantoren de dagelijkse wisselkoersen te vergelijken.

Creditcard:
In hotels, grote restaurants en winkels met een uitgebreid assortiment worden de bekende internationale creditcards geaccepteerd. Bij een bank kunt u ook contant geld opnemen. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort.

Pinpas:
Met een Nederlandse bank- of giro pinpas welke een maestro of cirrus teken vermelden, kunt u bij de geldautomaten terecht.

Fooien:
Op de rekeningen in hotels en restaurants wordt gewoonlijk 12% bedieningsgeld geheven. Niettemin is een fooi van 10 tot 15% op het eindbedrag gebruikelijk. Bell boys en kamermeisjes verwachten eveneens een fooi.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie