Eten & drinken

 

Eten & drinken Jamaica

De Jamaicaanse keuken is een mengeling van Afrikaanse, Chinese, Europese en Indiase invloeden, maar heeft desondanks een geheel eigen karakter. De gerechten zijn pittig gekruid, geurend en vullend.

Vooral in de weekends wordt er in Jamaica urenlang gekookt om de lekkerste gerechten klaar te maken.
Een delicatesse is ackee, de nationale vrucht met een rode schil met een geheel eigen smaak.
Andere typisch Jamaicaanse specialiteiten zijn saltfish (in zout gedroogde kaebeljauw), breadfruit en rice and peas (rijst met bonen). Een andere specialiteit is Jerk. Het geeft niet zo zeer aan wat het is, maar meer hoe het klaargemaakt wordt. Eerst wordt het vlees gekookt, daarna gemarineerd en vervolgens geroosterd boven een vuur van pimento-hout wat het vlees zijn specifieke smaak geeft.

Skyjuice is een populair koud drankje, gemaakt van geschaafd ijs en siroop. Ook kokosmelk 'recht uit de noot' wordt veel gedronken.

Verder is Jamaica bekend vanwege de rum, waarvan de Appleton de bekendste is. Van rum maken ze de specialiteit voor op het strand: de Rum Punch Cocktail. Red Stripe is een prima bier wat in Jamaica wordt gebrouwen.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie