Bevolking

 

Bevolking Jamaica

Jamaica telt ongeveer 2,5 miljoen inwoners. De kustvlakten, de gebieden van Central Range en de Blue Mountains en de agglomeratie Kingston- St. Andrew kennen de grootste bevolkingsconcentraties.

Meer dan de helft van de inwoners woont in de steden en de trek naar die steden neemt nog steeds toe. De hoofdstad Kingston is zeer dicht bevolkt met meer dan 800.000 inwoners.

Het eiland is een smeltkroes van rassen en culturen. Veruit het grootste deel van de bevolking heeft West-Afrikaanse voorouders. De strijd om de onafhankelijkheid heeft het volk trots en veerkrachtig gemaakt. Verbittering om het verleden is er uiteraard wel maar die is verpakt in een positieve boodschap voor de toekomst. De reggae-mentaliteit en de no problemgedachte zijn onlosmakelijk verbonden met de brede glim- en luide schaterlach die je overal op het eiland ziet en hoort. De Jamaicanen houden niet van subtiel gedrag; ze zijn uitbundig en hebben het hart op de tong. Het doorlopend relativeren met humor is daarbij hard nodig, want achter de weelde van de luxe toeristenresorts schuilt nog steeds veel armoede.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie