Parken

 

Slechts 10% van Suriname is bebouwd, de rest bestaat uit bosgebieden, waarbij het regenwoud ruim 80% van Suriname beslaat. Een aantal gebieden is aangemerkt als natuurreservaat. In totaal zijn er elf beschermde natuurreservaten; Boven-Coesewijne, Brinckheuvel, Centraal Suriname, Coppename Monding, Galibi, Hertenrits, Copi, Peruvia, Sipaliwini, Wanekreek en Wia Wia. En er zijn 4 bijzondere beheersgebieden.

Op drie uur rijden van Paramaribo bevindt u zich al midden in het regenwoud. Brownsberg is het enige natuurpark van Suriname en is een waanzinnig natuurgebied waar alle facetten van het oerwoud aanwezig zijn. Papegaaien, apen en andere wilde dieren, ze zijn hier zeker te vinden. Ook zijn er diverse watervallen en kijkt u vanaf hier uit op een kunstmatig aangelegd stuwmeer. Brownsberg is een stukje natuurschoon waar u zeker geweest moet zijn.

Het strand bij Galibi staat bekend vanwege de bijzondere populatie zeeschildpadden, de lederschildpad die hier veel voorkomt. Daarnaast komen er nog een paar andere soorten voor.


 terug

Hotels

Algemene informatie