St. George's

 

St. George's is de hoofdstad van Grenada en ligt aan een natuurlijke haven. In het schilderachtige stadje staan pastelkleurige huisjes met rode daken. Deze huisjes zijn een overblijfsel van de Franse kolonisten die het stadje in 1705 stichtten en het de naam Fort Royal gaven. Het resultaat is een unieke mix van Franse en Engelse koloniale architectuur.
Carenage is de naam van de binnenhaven van St. George's. Het is al sinds drie eeuwen het centrum van de havenactiviteiten op het eiland. Langs de kades staan achttiende-eeuwse pakhuizen. Bezoekers die het eiland per schip naderen raken onder de indruk van het Ibiza-achtige aanzicht van St. George's, met boven de behuizing de gotische toren van de kathedraal van St. George's. Deze kathedraal werd in 1818 gebouwd. Langs Church Street staan nog enkele andere gebedshuizen, waaronder de St. Andrew's Presbyterian Church.
In de directe omgeving van de kathedraal staat het zogenoemde York House uit 1801. Het gebouw huisvest onder andere het Huis van Afgevaardigden en het hoogste gerechtshof. Het gebouw naast York House (Registry) stamt uit 1780.
Als u de Granby Street afloopt, komt u bij de markt van St. George's, een openluchtmarkt die al meer dan tweehonderd jaar in bedrijf is. U vindt hier allerlei lokaal vervaardigde artikelen, waaronder voorwerpen van stro, schilderijtjes, houtsnijwerk en kruiden. Vanaf de markt vertrekken minibussen naar alle hoeken van het eiland. De markt is het drukst en bezienswaardigst op zaterdagochtend. Als u uw weg over Granby Street vervolgt, dan komt u bij de Esplanade. Vanaf hier hebt u een weids uitzicht over de Caribische Zee. Een ruim 110 meter lange tunnel verbindt de Esplanade met de haven en Melville Street, een levendige winkelstraat.


 terug

Hotels

Algemene informatie