Geografie

 

Grenada is het op tien na kleinste land ter wereld. De eilandengroep ligt in het Caraďbisch gebied ten noorden van Trinidad en Tobago en ten zuiden van de Grenadines. Grenada maakt deel uit van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen.
De staat Grenada bestaat uit drie eilanden: het bergachtige Grenada, het heuvelachtige Carriacou en Petit Martinique, niet meer dan de top van een vulkaan die net boven de waterspiegel uitsteekt.
De totale oppervlakte is 440 vierkante kilometer.
Deze vulkanische eilanden behoren tot de Oost-Caribische eilanden (Windward Islands). Ten noorden van Grenada strekken zich St. Vincent en de Grenadinen uit. Ten zuidoosten van het eiland liggen Tobago en Trinidad, terwijl je ten zuidwesten van Grenada het eiland Margarita (Venezuela) kunt vinden. Het eiland is circa 34 kilometer lang en 20 kilometer breed.
Over de gehele lengte van Grenada loopt een bergrug met als letterlijk hoogtepunt de 840 meter hoge Mount St. Catharina, een berg gelegen op het noordelijk deel van Grenada. In het centrale en zuidelijk deel van het gebergte liggen Mount Granby (683 meter), Fedons Camp (765 meter), Mount Libanon (715 meter) en Mount Sinai (703 meter). Alle bergen zijn ontstaan als gevolg van vulkanische activiteiten. Verder vind je er prachtige regenwouden, watervallen en fraaie kratermeren als Grand Étang en Lake Antoine.


 terug

Hotels

Algemene informatie