Flora & fauna

 

Het eiland Grenada bezit een grote verscheidenheid aan planten-, boom- en bloemsoorten. Beroemd zijn de vele specerijen die de vruchtbare bodem voortbrengen. Veel vulkaanhellingen zijn bedekt met uitgestrekte regenwouden. In deze regenwouden groeien talrijke tropische boomsoorten, waaronder: mahoniebomen, rubberbomen en kalebassen.
Veelvoorkomende bloeiende plantensoorten zijn hibiscus en bougainville. Meer naar de kust staan aan weerszijden van de rivieren mangrovewouden met een rijke vogelwereld. Langs de kust groeien palmbomen.
Op het eiland leven veel vogelsoorten; met name de regenwouden zijn het domein van talrijke tropische vogelsoorten. Een bekende en zeer bedreigde vogel is de Grenada Dove (Leptotila wellsi). Een bruinachtige duif met een witte buik en een kaneelkleurige keel die veel in het gebied rondom Mount Hartman voorkomt. Het is de nationale vogel van Grenada. Men neemt aan dat er nog ongeveer zeventig van deze duiven op het eiland rondvliegen.
In de regenwouden van het Nationale Park Grand Étang leven groepen Mona-apen (Cercopithecus mona). Dezelfde apen kunt u ook meer noordwaarts tegenkomen in de regenwouden op de hellingen van Mount St. Catharina. Deze fruitetende apen leven vooral in de toppen van bomen. De voorouders van deze apen zijn 180 tot 300 jaar geleden met de slavenschepen meegekomen vanuit West-Afrika.
Rondom de koraalriffen in de kristalheldere Caribische Zee krioelt het van de veelkleurige koraalvissen en tref je anemonen en zeldzame koraalsoorten aan. Andere veelvoorkomende waterbewoners zijn: blauwe marlijn, tarpon, dolfijn en barracuda.


 terug

Hotels

Algemene informatie