Grenada

Vakantie op Grenada

Grenada bezit een weelderige plantengroei. Langs de kust liggen talrijke baaien, omringd met fijnkorrelige en parelwitte stranden. Rondom het eiland liggen fraaie koraalriffen met veelkleurige vissen, een echt duikparadijs.

Maar ook boven de zeespiegel is het eiland adembenemend. De bergrug midden op het eiland, de regenwouden, watervallen en kratermeren maken Grenada tot een waar paradijs.

Hotels

Hotels op Grenada

De meeste hotels en toeristische faciliteiten van Grenada zijn te vinden langs de zuid- en zuidwestkust van het eiland.

Aan het parelwitte strand Grand Anse Beach biedt caribbeantravel.nl twee hotels; het comfortabele en charmante hotel Spice Island Beach Resort en het ontspannen resort Blue Horizons Garden.


Stranden

Stranden op Grenada

Grenada is omringd met veel baaien en kleine inhammen. Al deze baaien en inhammen bezitten fijnkorrelige zandstranden.
De beste stranden liggen in het zuidwestelijke deel van het eiland.

  Meer informatie

Flora & fauna

Flora & fauna op Grenada

Het eiland Grenada bezit een grote verscheidenheid aan planten-, boom- en bloemsoorten. Beroemd zijn de vele specerijen die de vruchtbare bodem voortbrengen. Veel vulkaanhellingen zijn bedekt met uitgestrekte regenwouden. In deze regenwouden groeien talrijke tropische boomsoorten, waaronder: mahoniebomen, rubberbomen en kalebassen.

  Meer informatie

Eten & drinken

Eten & drinken op Grenada

Het eten op Grenada is van goede kwaliteit. Veel hotels hebben uitstekende restaurants met een lokale en internationale keuken. De lokale keuken is een mix van Britse, Franse, Afrikaanse en Caribische gerechten. Uiteraard gebruikt men op Grenada veel specerijen om het voedsel te kruiden.

  Meer informatie

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden op Grenada

Ten noorden van het dorp Sauteurs in het uiterste noorden van Grenada rijst de Leapers Hill steil omhoog uit de wilde branding van de zee.

Langs de weg van St. George's naar Grenville ligt het Nationale Park Grand Étang.

Langs de noordoostkust ligt het Lake Antoine National Landmark, een beschermd natuurgebied rondom het kratermeer Lake Antoine.

  Meer informatie

Hotels

Algemene informatie

St.Georges

St.Georges Grenada

St. George's is de hoofdstad van Grenada en ligt aan een natuurlijke haven. In het schilderachtige stadje staan pastelkleurige huisjes met rode daken. Deze huisjes zijn een overblijfsel van de Franse kolonisten die het stadje in 1705 stichtten en het de naam Fort Royal gaven. Het resultaat is een unieke mix van Franse en Engelse koloniale architectuur.

  Meer informatie