Winkelen

 

Winkelen Curacao

Curacao is al vele eeuwen een belangrijk handelscentrum. Het zal u dan ook niet verbazen dat u in de winkels kwaliteitsproducten uit de hele wereld vindt. Als het om winkelen gaat, is er geen stad waar het zo gezellig is als Willemstad.

Punda
Punda is van oudsher het belangrijkste winkelgebied van Willemstad. Beschermd door het Waterfort en Fort Amsterdam, gebouwd in 1648, legden de Nederlanders zich hier toe op hun favoriete bezigheid: de internationale handel. Schottegat-haven bruiste ook toen al van activiteit. Langs de kust van Punda verrezen talloze warenhuizen. Nauwe straatjes werden aangelegd tot voorbij de boulevard en maakten de huizen en winkels bereikbaar.

Ook vandaag de dag brengen de voetgangersstraten een pittoreske sfeer in Punda: een gebied met veel winkels. Lopend door ÚÚn van de mooiste binnensteden van de wereld staat u oog-in-oog met de mooiste, fotogenieke taferelen. Vanuit de curieuze, kleine straatjes en steegjes, vol leven en kleur, loopt u zˇ de kwaliteitswinkels binnen. U treft daar een schitterend assortiment Europese kleding aan, Franse parfums, Japanse elektronica, Iers kristal, Engelse porselein, fijn Italiaans leer, geborduurde Chinese tafelkleden, Indonesische batikkleding, een zee aan accessoires, teveel om op te noemen.

Winkeltijden
De winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag. De gebruikelijke openingstijden zijn: van 8.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie