Vervoer

 

Vervoer Curacao

Welke vervoersmiddel kiest u om Curacao mee te verkennen? Wordt het een huurauto, een taxi, openbaar vervoer of een minibusje?

Openbaar vervoer
Een reeks toeristenbusjes en bussen van het openbaar vervoer bedient de steden en het platteland van Curaçao. De gedeelde busjes en wagens (die ook bus worden genoemd) houden zich niet aan een officieel schema, maar rijden wel vrij vaak. Deze autobusjes kunt u herkennen aan het woord 'BUS' op de kentekenplaat. U kunt er één aanhouden door met uw arm te zwaaien. Belangrijke busstations bevinden zich in Punda en Otrobanda.

Taxi
De taxi's op Curacao zijn makkelijk te herkennen aan het taxibord op het dak, de letters TX in de nummerplaat en de identiteitskaart die iedere taxichauffeur draagt. Taxi's op Curacao hebben een geldmeter, of als dit niet het geval is, vaste prijzen voor een rit. De kosten gelden altijd voor een rit met vier personen plus bagage. Taxi's zijn te vinden bij Hato International Airport, bij de busterminals in Punda en Otrobanda en buiten grote hotels en bezienswaardigheden op het eiland. Na 23.00 uur stijgt het tarief met 25%.

Huurauto
De huur van een auto of een jeep met vierwielaandrijving is de ideale manier om de mooiste stranden en duikplekken van Curacao te bereiken. Op het vliegveld en bij de grotere hotels zijn een aantal autoverhuurbedrijven te vinden. Houd de rechterrijbaan aan en schrik niet van de loslopende ezels, geiten en kippen die – zelfs in de stad – over de weg lopen. Verkeersborden zijn slechts fragmentarisch aanwezig en bevatten meestal alleen globale informatie. De tarieven van autoverhuur wisselen nogal; kijk daarom goed rond en vergelijk de prijzen. Vergeet natuurlijk niet om uw rijbewijs mee te nemen.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie