Stranden

 

Stranden Curacao

Curacao heeft ongeveer 38 openbare en privÚ-stranden, variŰrend van intieme, rotsachtige baaien tot lange stranden met bruisende activiteit.

Bijna alle zwemstranden liggen verspreid langs de beschermde zuidwestkust, daar waar het water meestal rustig en kristalhelder is. Het water aan de noordkust is met zijn krachtige branding en sterke onderstroom niet geschikt om in te zwemmen. Officieel is topless baden verboden op alle openbare en op enkele privÚ-stranden, maar op sommige plaatsen wordt het oogluikend toegestaan.

In de wateren van Curašao is een overvloed aan zeefauna te vinden: veelkleurige papegaaivissen, zilverachtige barracuda's, gevlekte Franse klipvissen, kleurige vlindervissen... Dit zijn slechts enkele soorten die u hier zult aantreffen, terwijl u vlak langs de kust koraal- en zeeanemoonkolonies vindt. Als u nog nooit gesnorkeld of gedoken hebt, is dit wellicht het moment om het te leren. Zet in ieder geval eens een duikbril op en probeer een glimp op te vangen van de wonderwereld vlak onder het wateroppervlak. Wel is het raadzaam om met een partner of maatje te snorkelen (dit is een standaard procedure bij duikers).

De stranden van Curašao zijn veilig. Om niet alleen het kwetsbare rif maar ook uzelf te beschermen, raden wij u aan niets aan te raken: neem alleen foto's en laat alleen luchtbellen achter.

Stranden in Willemstad en omgeving
Stranden ten oosten van Willemstad
Stranden ten westen van Willemstad
Intieme baaien


 terug

Accommodaties

Algemene informatie