Duiken & snorkelen

 

Duiken & snorkelen Curacao

Langs de hele zuidkust vindt u fantastische plekken om te duiken of te snorkelen. Door het grote aanbod aan duiklocaties, wordt Curacao door velen als een zeer attractief duikparadijs beschouwd.

Double Reef & Superior Producer
Neem vanuit Otrobanda de weg die rechtstreeks naar de Megapier leidt. Recht voor u vindt u het Double Reef.
De Superior Producer staat in de top-10 van Curacao en is één van de mooiste scheepswrakken waar u in het Caraïbisch gebied naar kunt duiken. Het schip ligt recht, met het stuurhuis op 24 meter en de romp op 30 meter diepte. Deze locatie nabij het Holiday Beach Hotel is te bereiken vanaf de kant of per boot. Rond het wrak vindt u tandbaars, barracuda's, koraal en anemonen.

Airplane Wreck
Op het strand van Sunset Waters Resort vindt u een duikshop; het resort op de rotsen is een heerlijke plek om te lunchen of te overnachten. Vanaf de kant bereikt u verschillende duikplekken en ook per boot is het duiken er de moeite waard. Recht achter de golfbrekers vindt u een boei die de overblijfselen van een vliegtuigwrak aangeeft, vandaar de naam Airplane Wreck.

Tug Boat
Er is maar één woord dat de Tugboat (sleepboot) goed omschrijft en dat is 'schattig'. Het meer dan 25 jaar geleden gezonken bootje ligt op 5 meter diepte en is zowel populair onder duikers als onder snorkelaars. U kunt hier wand- en wrakduiken maken, de diepte ingaan, maar vooral schitterende foto's maken. De Tugboat is één van de top-10 locaties van Curacao.

Klein Curacao
Behoort u tot de duikers, snorkelaars en zonaanbidders die altijd hebben gedroomd van een verblijf op een klein, onbewoond eiland? Dan zult u zeker genieten van een dagtocht naar Klein Curacao. Dit minuscule, rotsachtige, verlaten, vulkanische eiland ligt op ongeveer anderhalf uur varen ten zuidoosten van Curacao.

Duikcentra
Curacao heeft een groot aantal betrouwbare duikscholen die een compleet pakket aan duikervaringen aanbieden. U kunt bij de meeste terecht voor opleidingen van beginners niveau tot instructeursniveau. Ook verzorgen veel duikscholen duiktrips onder leiding van een ervaren gids. De duikstekken op ons eiland zijn overal lang de wegen aangegeven en het merendeel is prima vanaf de kant te bereiken. Er zijn ook een aantal plaatsen die beter per boot te bereiken zijn. Of u nu net begint of al een ervaren duiker bent, Curacao biedt voor ieder wat wils.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie