Klimaat

 

Klimaat Curacao

Curacao ligt in de tropen, 12° ten noorden van de evenaar, net buiten het gebied waar veel orkanen voorkomen. In de vorige eeuw hebben slechts drie orkanen het eiland aangedaan.

Het eiland heeft een semi-aride (droog en dor), tropisch klimaat dat wordt gematigd door de noordoostpassaat die aangenaam verkoelend werkt. Dit betekent veel zon, gemiddeld 8,4 uur per dag, en weinig regen. De gemiddelde jaartemperatuur is 27,5° C en het verschil tussen zomer en winter is maar 2,5 graden. Ook het temperatuursverschil tussen dag en nacht is maar klein, namelijk 5,6 graden. De zeewatertemperatuur is erg warm met gemiddeld 26,8° C.

Gemiddeld valt er tusssen de 50 en 75 cm regen per jaar. Zestig procent hiervan valt in de maanden oktober, november en december. Het regent meestal 's morgens in de vorm van korte hevige buien die verspreid over het eiland vallen.

Soms veroorzaken tropische stormen die elders in de regio woeden een paar bewolkte dagen. De warmste maanden zijn augustus, september en oktober. De 'koelste' (29° C !) maanden zijn januari en februari.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie