Intieme baaien

 

Het betreft hier de romantische, rotsachtige baaien met kristalhelder, blauwgroen water, waar Curašao zo bekend om is. Deze baaien bevinden zich alle langs de beschutte zuidwestkust. De openbare stranden beschikken over een beperkt aantal voorzieningen, maar zijn gratis, altijd geopend en makkelijk te vinden; elk strand heeft haar eigen kenmerkende charme. U zult er in de late namiddag vaak vissers zien die hun buit binnenhalen.

Boka St. Michiel
Toegangsprijs: Nafl. 5,= per auto.

Kleine boten dobberen in de baai van dit oorspronkelijke vissersdorp net ten westen van de stad. De duikclub op de pier heeft openbare toiletten en een restaurant. Het kleine strand, ook bekend als Boka Sami, heeft geen schaduw en weinig zand, maar wel mooi water, een kleine vispier en een drijvend platform. Er zijn twee eenvoudige, goede visrestaurants in de buurt. U kunt ook het zoutmoeras verkennen of aan de westkant van het strand een pad heuvelopwaarts volgen. Een kleine baai 30 minuten van de stad met een strand waar u goed kunt snorkelen langs de rotsachtige riffen of in de kleine vissersbaai. Momenteel vindt u er enkele pergola's met schaduw en in het weekend staan er rijdende snackbars. Ten westen van het strand leidt een klein pad naar een ruig natuurgebied.

Jeremi
Om het meest te genieten van het bijzonder heldere water in deze nauwe, schilderachtige baai, kunt u haar het beste laat op de dag bezoeken, want dan heeft u geen last van het gebrek aan schaduw. Ook bij zonsondergang is de baai zeer fraai. Ongelijkmatige treden, die uit de rotsen gehakt zijn, leiden van de parkeerplaats naar het strand. Er zijn geen voorzieningen.

Kenepa
Aan deze twee prachtige baaien liggen de populairste stranden van het eiland. Het intieme Playa Kenepa ligt gedeeltelijk in de schaduw van de manzenillebomen. De snackbar (met een klein toilet) is in het weekend open en men draait er vaak luide muziek. De lokale bevolking kampeert hier graag tijdens schoolvakanties. Het grotere Playa Abou (Groot Strand) beschikt over pergola's die voor schaduw zorgen en een stukje van het water vandaan staan. Tevens is er een grote snackbar. Achter het strand bevindt zich een klein zoutmoeras. Vanaf de parkeerplaats heeft u een uitstekend uitzicht over het strand om foto's te maken; een trap en een afrit leiden naar het strand. Tussen beide stranden bevindt zich een uitkijkpunt op de klip (uitstekend voor het maken van foto's). Vanaf hier loopt er een paadje door het kreupelhout naar Playa Kenepa. Het dichtbij gelegen Landhuis Kenepa is een bezoek waard.

Playa F˛rti
Het uitzicht op dit strand lijkt op een plaatje van een ansichtkaart, met vissersboten en een vergezicht naar de westpunt van het eiland. Als welkome afwisseling vindt u hier grof bruin zand en kleine, gladde kiezelstenen, maar er is bijna geen schaduw. Bij het parkeerterrein boven het strand staan enkele snackbars en een restaurant. Via een steile helling en een trap kunt u afdalen naar het water.

Playa Kalki
Deze kleine baai staat bekend om zijn snorkel- en duikmogelijkheden. In een met touwen afgezet gedeelte ligt een drijvend platform. Vanaf het parkeerterrein is het strand bereikbaar via een steile, stenen trap. Halverwege de trap komt u langs een overdekt terras.

Playa Lagun
Een groepje vissersboten geeft deze smalle baai een schilderachtige sfeer. Dichtbij de kust is het water erg rustig en ondiep en biedt uitstekende mogelijkheden om te snorkelen. Zelfs kinderen die nauwelijks kunnen zwemmen, kunnen hier met een duikbril zonder gevaar de vissen bekijken, omdat ze altijd kunnen staan. De grote manzenillebomen en pergola's zorgen voor veel schaduw. In het weekend is de kleine snackbar open.

Playa Piskadˇ
Dit vissersstrandje is geliefd om zijn snorkel- en duikmogelijkheden. Ook kunt u er pittoreske foto's maken van de boten en netten. Manzenillebomen zorgen voor wat schaduw. In het weekend is de kleine snackbar open. De bodem bij het water is wat rotsachtig.

Santa Cruz
Dit strand ziet er heel anders uit dan de overige stranden: het heeft een uitzonderlijk breed zandstrand met hier en daar torenhoge palmbomen. De dichtbegroeide lagunes landinwaarts zijn uitermate geschikt om vogels te observeren. Een stukje van het water af vindt u enkele schaduwplekken; de kleine snackbar en de openbare toiletten zijn in het weekend geopend. Tijdens de vakantie wordt hier veel gekampeerd en soms zijn er luidruchtige feesten die doorgaan tot diep in de nacht.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie