Historisch Willemstad

 

Historisch Willemstad Curacao

Willemstad, de monumentale binnenstad en het havenfront van Curašao, is door Unesco benoemd tot Wereld Erfgoed.

EÚn van de meest indrukwekkende historische wijken is het westelijke gedeelte van oud Willemstad: Otrobanda. In het 18e en 19e eeuwse Otrobanda treft u het oude Curašao: de romantische steegjes met de oude verweerde monumenten uit een glorierijk verleden en de prachtige architectuur van gerestaureerde wijken. Bezoekers verbazen zich over de rijkelijk gevarieerde geschiedenis van Otrobanda en Punda (oostelijk gedeelte van oud Willemstad). Onder leiding van enthousiaste en trotse CurašaoŰnaars worden op diverse dagen rondleidingen georganiseerd.

MikvÚ IsraŰl-Emanuel Synagoge
In de vroeg 18e eeuw telde de Joodse bevolking een populatie van 2.000 inwoners op Curašao. In 1732 stichtte de gemeenschap de MikvÚ IsraŰl-Emanuel Synagoge in Willemstad, de oudste synagoge op het westelijk halfrond die nooit buiten gebruik is geweest. In de synagoge zijn diensten op vrijdagavond (18.30 uur) en zaterdagochtend (10.00 uur). De synagoge is ook buiten de diensten gratis te bezoeken. Gepaste kleding gewenst.

Beth Haim
Aan de noord-westzijde van het Schottegat (Willemstad) ligt naar algemeen verondersteld de oudste Joodse begraafplaats in de Nieuwe Wereld. Hier liggen eeuwenoude zerken, veelal voorzien van bijbelse taferelen.

Willemstad per Trolley Trein
Tijdens een tour met de 'Trolley trein'ontdekt u historisch Willemstad op een unieke wijze. Vraag meer informatie bij de receptie van uw hotel.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie