Gezondheid

 

Gezondheid Curacao

Hoewel Curacao minder vochtig is dan de meeste andere Cara´bische eilanden, kunnen muggen een probleem zijn in het regenseizoen en 's avonds. Een mugwerend middel kunt u kopen bij apotheken en in supermarkten. Curacao kent geen malaria of andere tropische ziektes, dus vaccinaties zijn niet nodig.

Aangezien alles hygiŰnisch en zeer schoon is, komen maag- en darmklachten ('toeristenbuikje') zeer weinig voor. Eet en drink vrij uit.

Apotheken
Bij lichte ziektes kunt u standaard geneesmiddelen direct verkrijgen bij plaatselijke apotheken, 'botikas' genoemd. Sommige apotheken sluiten tussen de middag (van ongeveer 12:00 tot 14:00 uur); de meeste zijn de hele dag open tot ongeveer 18:30 uur. Een aantal is afwisselend vierentwintig uur per dag geopend; informeer bij uw hotel of raadpleeg de kranten. Bij ernstige problemen kan uw hotel u doorverwijzen naar een arts of tandarts.

Ziekenhuizen
Via uw hotel kunt u een arts raadplegen. Tevens zijn er verder op het eiland diverse medische centra. Het Sint Elizabeth Ziekenhuis is modern, het beste in de regio en is vanuit elk punt van het eiland binnen 20 minuten bereikbaar. Als u medicijnen gebruikt, raden wij u aan om ruim voldoende mee te nemen of uw arts te vragen een recept mee te geven; er zijn zeer goed uitgeruste apotheken op Curacao.

Zonnen
365 dagen per jaar is het zomer op Curacao. We hebben wel een advies: doe het heel voorzichtig! Het is en blijft een tropenzon. Zorg voor de juiste bescherming tegen de tropische zon, vooral tussen 10:00 en 15:00 uur. Gebruik een goede zonnecrŔme met beschermingsfactor. Let wel op: eerst zwemmen, daarna pas smeren. Ga de eerste keren niet langer dan 20 Ó 40 minuten in de volle zon! Een zonnescherm, een zonnebril en een hoed zijn aan te raden, zo ook een licht kledingstuk voor op het strand. De passaatwinden en de wolken zullen u niet beschermen tegen verbranden. Indien u ernstig verbrandt, drink veel vocht, neem een koel bad, gebruik een body lotion met aloŰ vera en doe een dag of twee rustig aan. Een zonnesteek kan gevaarlijk zijn, vooral bij kinderen met overgewicht en bij ouderen; pas op voor duizeligheid, koorts, hoofdpijn en misselijkheid.

Beach patrol
Op de stranden ziet u regelmatig Curacaose strandwachten (Beach Patrol), zij zijn opgeleid om toe te zien op de veiligheid van de toeristen. U kunt ze herkennen aan de witte petten. Ze rijden in de duidelijk herkenbare Beach Patrol Jeeps.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie