Geldzaken

 

Geldzaken Curacao

De officiŰle munteenheid op Curašao is de Antiliaanse gulden en is gekoppeld aan de dollarkoers. De prijzen worden vermeld in Antilliaanse guldens (Afl. of NAf.) en in US Dollar ($).

Neem niet meer vreemde valuta uit Nederland mee dan nodig is. Het is mogelijk om bij lokale geldautomaten geld op te nemen. Dit kan als zowel uw pas als de automaat voorzien zijn van het Cirrus-, Plus-, Maestro of Mastercard-vignet. Dit vignet kunt u vinden op de achterzijde van uw bankpas. Op meerdere plaatsen kunt u uit de muur pinnen ( ook hier is het Cirrus-, Plus-, Maestro of Mastercard-vignet vereist). Bij de filialen van Maduro Curiël's Bank te Sta. Maria en Punda is het bovendien mogelijk om binnen te pinnen als uw kaart voorzien is van het blauwe PIN-vignet. Met het Maestro-vignet vermeld op uw pinpas kunt u bij meer dan 600 bedrijven betalen. In veel winkels wordt dit gezien als een contante betaling, dus met kortingsmogelijkheden. Natuurlijk kunt u bij de banken terecht om contant geld te wisselen.

Ook is het mogelijk in de hotels contant geld te wisselen. Dit is een extra service waardoor het vrijwel altijd minder voordelig is dan bij de bank.

U kunt ook betalen met Traveller Cheques, deze kunt u het beste in dollars kopen. Betalen met plastic geld in het buitenland wordt meestal tegen een gunstige koers verrekend. Dit geldt ook voor pinnen.

De internationale creditcards, zoals Visa, Maestro, Diners, American express, Mastercard etc. worden veelal geaccepteerd in de hotels, grotere restaurants, autoverhuurbedrijven en in de diverse winkels. U kunt ook geld opnemen met uw creditcard. Pinnen met een creditcard kan ook als de geldautomaat is voorzien van een creditcard vignet.

Wij adviseren u gebruik te maken van de kluisjes bij het hotel of appartement, om hier uw kostbaarheden te bewaren. Voor gebruik van kluisjes in uw kamer kan een kleine vergoeding worden gevraagd.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie