Douanevoorschriften

 

Douanevoorschriften Curacao

In het algemeen ondervinden bezoekers geen problemen bij het invoeren in Curašao van spullen voor persoonlijk gebruik en geschenken.

Voorgeschreven medicamenten, vooral wanneer deze verdovende middelen bevatten, moeten duidelijk zijn vermeld. In tegenstelling tot in Nederlands is het in bezit hebben van zelfs een kleine hoeveelheid marihuana of andere illegale drugs een zwaar vergrijp.

Indien u kostbare sieraden of camera's e.d. mee op reis neemt, is het verstandig het aankoopbewijs bij u te hebben om te voorkomen dat u op uw terugreis bij de douane op Schiphol invoerrechten moet betalen.

Naast artikelen voor persoonlijk gebruik mag iedereen boven de 17 jaar 200 sigaretten en 1 fles alcoholhoudende drank belastingvrij invoeren. In de aankomsthal van het vliegveld kunt u belastingvrij drank en sigaretten kopen.

Bij vertrek kunt u in de vertrekhal verscheidene belastingvrije artikelen kopen. Personen van 17 jaar en ouder mogen 200 sigaretten of 50 sigaren, of 100 cigarillo's, of 250 gram rooktabak, 1 liter sterke drank (meer dan 22% alcohol), 2 liter van 22% of lager, 2 liter mousserende wijn of likeurwijn en 2 liter niet-mousserende wijn, 50 gram parfum en een kwart liter eau de toilette uitvoeren. Bloemen, planten en fruit mag u alleen meenemen als het om kleine hoeveelheden voor persoonlijk gebruik gaat.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie