Curacao

Vakantie op Curacao

Vakantie op Curacao. Het gastvrije, altijd zomerse Curacao heet u een warm welkom. De vriendelijke bevolking, het heerlijke klimaat, de azuurblauwe zee, de parelwitte stranden, de vele intieme baaien en de rijke flora en fauna maken Curaçao het zonnigste stukje van ons Koninkrijk.
'Bon bini' oftewel welkom op Curaçao! Zon, zee, strand en cultuur, dat zijn de ingrediënten van een vakantie in dit stukje 'Holland in de tropen'.

Voor ieder wat wils

Hotels, appartementen en bungalows op Curacao

Caribbeantravel.nl biedt u accommodaties op verschillende niveaus aan.
Het aanbod is gevarieerd en aan u is de keuze welke accommodatie voldoet aan uw wensen voor wat betreft ligging, kwaliteit, ambiance, faciliteiten en prijsniveau.
Of het nu een trendy designhotel, een luxueus hotel dan wel een populair familiehotel betreft, wij willen u graag en kundig adviseren bij uw vakantiekeuze.


Flora & fauna

Flora & fauna van Curacao

Natuurliefhebbers kunnen op Curacao hun hart ophalen aan de bijzondere flora en fauna. Geniet van de kleurrijke flora en fauna tijdens uw vakantie op Curacao.

  Flora & fauna Curacao

Landschap

Landschap van Curacao

Een vakantie Curacao is ook voor natuurliefhebbers weggelegd. Curacao biedt een verrassende verscheidenheid aan landschappen. Het Christoffelpark, een onvergetelijk natuurgebied rond de Christoffelberg, en de mysterieuze grotten van Hato met prachtige druipsteenformaties, muurschilderingen en ondergrondse watervalletjes dient u zeker te bezoeken.

  Landschap Curacao

Stranden

Stranden op Curacao

Op het gebied van stranden is er voor elk wat wils op Curacao. Curacao biedt de vakantieganger ongeveer 38 openbare en privé-stranden, variërend van intieme, rotsachtige baaien tot lange stranden met bruisende activiteit. Bijna alle zwemstranden liggen verspreid langs de beschermde zuidwestkust, daar waar het water meestal rustig en kristalhelder is. Creëer een onvergetelijke strandvakantie op Curacao.

  Stranden Curacao

Eten & drinken

Eten & drinken op Curacao

De Curaçaose keuken is net zo gevarieerd als haar bevolking kleurrijk is.
De Curaçaoënaar houdt van lekker eten en gebruikt de warme maaltijd bij voorkeur 's middags. Op het menu staat bijvoorbeeld 'sopi'(soep), 'stoba' (stoofschotel, 'keshi yena'(gevulde kaas) of 'piska'(vis).
Op het eiland zijn talrijke restaurants te vinden met internationale en nationale gerechten. De kwaliteit van het eten is over het algemeen goed tot zeer goed.
Geniet van de Curaçaose keuken gedurende uw vakantie reis.

  Eten & drinken Curacao

Activiteiten/bezienswaardigheden

Recreatiemogelijkheden op Curacao

Naast de exotische schoonheid van het eiland biedt curacao talrijke recreatiemogelijkheden. Er zijn georganiseerde excursies en ook op eigen gelegenheid is het eiland goed te verkennen.

  Bounty Sailing
  Complete eilandtour
  Diepzeevissen
  Hato grotten en struisvogelboerderij
  Jeepsafari Christoffel Nationaal Park
  Paardrijden
  Seaworld Explorer
  Wake boarding
  Zwemmen met dolfijnen
  Zwemmen met zeeleeuwen

Winkelen

Winkelparadijs Curacao

Curaçao is al vele eeuwen een belangrijk handelscentrum. Het zal u dan ook niet verbazen dat u in de winkels kwaliteitsproducten uit de hele wereld vindt. Als het om winkelen gaat, is er geen stad waar het zo gezellig is als Willemstad.

  Winkelen op Curacao

Uitgaansleven

Veelzijdig uitgaansleven op Curacao

Beleef het nachtleven gedurende uw vakantie op Curacao. Curacao is een gastvrij eiland met een bruisend (nacht)leven. Zo kunt u een leuke, opwindende tijd beleven in de casino’s, nachtclubs, pubs, bars, bioscopen en tropische beach clubs. En de spectaculaire zonsondergangen, krijgt u er gratis bij!

  Uitgaansleven op Curaçao

Accommodaties

Algemene informatie

Historisch Willemstad

De hoofdstad van Curacao

Breng tijdens uw vakantie reis een bezoek aan de hoofdstad van Curacao. Willemstad, de monumentale binnenstad en het havenfront van Curacao, is door Unesco benoemd tot Wereld Erfgoed.
Otrobanda, het westelijke gedeelte van oud Willemstad, is één van de meest indrukwekkende historische wijken.

  Hoofdstad van Curacao

Landhuizen & musea

Landhuizen & musea op Curacao

De vele landhuizen op Curacao getuigen van een imposant verleden. Met hun unieke karakter vormen zij één van de belangrijke architectonische cultuurgoederen van Curaçao.

  Landhuizen Curaçao

Het cultureel erfgoed ligt zorgvuldig bewaard in de verschillende musea op Curaçao. Deze zijn zeker een bezoek waard wanneer u meer wilt weten over de roerige geschiedenis die het eiland kent.

  Musea Curaçao

Duiken & snorkelen

Duiken & snorkelen op Curacao

Langs de hele zuidkust vindt u fantastische plekken om te duiken of te snorkelen. Door het grote aanbod aan duiklocaties, wordt Curaçao door velen als een zeer attractief duikparadijs beschouwd.

  Duiken & snorkelen Curaçao