Stranden

 

Stranden Bonaire

In tegenstelling tot veel eilanden in de Caribbean zijn er op Bonaire geen kilometers lange witte zandstranden te vinden. De meeste stranden op Bonaire zijn openbaar met uitzondering van het strand van Harbour Village Beach Club. Topless zonnen wordt over het algemeen getolereerd, maar geheel naakt zonnen en zwemmen is niet toegestaan.

1000 Steps Beach
1000 Steps Beach komt toch wel een beetje na wat de naam al doen vermoeden. Het strand krijgt zijn naam namelijk van de lange trap die u naar dit strand voert. Deze trap bestaat niet echt uit 1000 treden maar het is een forse klim/afdaling. Zeker wanneer u gaat duiken en met uitrusting naar beneden gaat zult u hier rekening mee moeten houden. Wanneer u eenmaal beneden bent ziet u wel waarvoor u de daling heeft ingezet, schitterend strand, mooie plek en heerlijk duiken.

Bachelor Beach
Een mooi smal strand waar u heerlijk kunt zwemmen, snorkelen en duiken. Het kristalheldere water is hier heerlijk. Wanneer het water hoog staat is het strand echter minder geschikt omdat dan het grootste gedeelte van het strand onder water ligt.

Boka Bartol
Boka Bartol is een mooi strand in het noorden van Marine Park. Het is een geliefd strand bij duikers. Er is veel mooi koraal te zien en redelijk wat vis. De beste diepte om te duiken is tussen de zes en de 20 meter. Houdt echter wel rekening met een behoorlijke stroming, zeker als u wat minder ervaring met duiken heeft.
Het strand zelf is erg ontspannen, de kust loopt langzaam af waardoor u hier goede zwem mogelijkheden heeft. Daarnaast kunt u hier natuurlijk ook zeer goed snorkelen.

Boka Kokolishi
Dit in het noorden gelegen strand is er geliefd bij wandelaars. De zee is te ruw en te gevaarlijk om in te zwemmen, maar het natuurgeweld van de zee tegen de rotsen is een adembenemend gezicht. De kust bestaat uit lavasteen.

Boka Slagbaai
Boka Slagbaai is gelegen in het Washington Slagbaai National Park. U moet een kleine toegang betalen en daarna gewoon de bordjes volgen. Er worden hier met enige regelmaat flamingo's gezien. Het mooie strand bestaat voornamelijk uit fijn grind en de natuur is hier prachtig. Ook voor mensen die graag snorkelen een aanrader.

Lac Bay
Lac bay staat bekend als één van de belangrijkste windsurf plaatsen ter wereld met geschikte locaties voor zowel beginnende als gevorderde surfers. Mede daarom zijn er bij Lac bay dan ook twee surfscholen waar u terecht kunt voor lessen of materialen. Lac Bay is echter meer dan surfen alleen, zo vinden we hier bijvoorbeeld ook grote mangrovebossen, welke een belangrijk functie vervullen in de bescherming van de koraalriffen van Bonaire.

Pink Beach
Dit is het beste strand van Bonaire ondanks de smalle strook strand en gebrek aan schaduw. Het strand heeft een dieproze kleur gekregen van het koraal dat door de golven is verpulverd tot kleine korrels. Een goede plaats om te snorkelen, picknicken of te duiken. Bereikbaar met de auto, taxi of de fiets.

Playa Chikutu
Playa Chikitu is gelegen in het Washington Slagbaai National Park in het noorden van Bonaire. Het is een schitterend strand maar zwemmen is er verboden vanwege de grote golven de gevaarlijke stroming. Het uitzicht is overigens grandioos met de harde zee die tegen de rotsen klapt.

Playa Funchi
Playa Funchi is geen strand met veel zand. Het bestaat voornamelijk uit fijn grind en wat rotsen. Toch kunt u hier zonder problemen een plekje zoeken om lekker te liggen en te relaxen. Veel mensen komen naar Playa Funchi om de vele hagedissen en leguanen te bewonderen welke hier liggen te zonnen. Wanneer u een snorkelliefhebber bent is deze plek ook erg aan te raden.

Playa Frans
Geleden in de noordpunt van het eiland in de buurt van slagbaai. Niet echt makkelijk te vinden en te bereiken. Wanneer u er eenmaal bent wilt u niet meer terug. Het is hier altijd rustig. Zonnen zo veel als u wilt en lekker afkoelen in het water.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie