Kleding

 

Kleding Bonaire

Aangezien er gedurende het hele jaar op Bonaire zomerse temperaturen heersen, is luchtige kleding een aanrader. Omdat de meeste gebouwen airconditioning hebben, is het ook verstandig om een luchtig jasje of bloes met lange mouwen mee te nemen.

De plaatselijke bevolking maakt veel werk van zijn kleding, vooral wanneer er festiviteiten zijn op overdekte locaties. De kledingkeuze voor openluchtfestijnen is vaak beduidend nonchalanter. Tip: de passaatwind levert problemen op met wikkeljurken en uitwaaierende rokken.

Er zijn restaurants die u niet toelaten wanneer u een korte broek of slippers draagt. Sommige casino’s eisen ook dat heren een jasje dragen. Te blote kleding en badkleding zijn niet gepast, met uitzondering van het strand. Hoewel het niet gebruikelijk is en niet overal is toegestaan, zijn er stranden waar topless wordt gezonnebaad.

Als u van plan bent te gaan wandelen op het platteland, zorg dan voor stevig schoeisel en draag een lange broek om uw benen te beschermen tegen cactussen en muggen. En zorg ook voor een goede bescherming tegen de zon, door zonnebrand te gebruiken met een hoge factor.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie