Activiteiten

 

Activiteiten Bonaire

De wind, het water en het zand. Die combinatie biedt u tal van activiteiten. Van zwemmen tot zonnebaden. En van snorkelen en windsurfen tot duiken. Maar Bonaire heeft meer!

Kiteboarden & landzeilen
De constante passaatwind waait met een gemiddelde van 16 knopen. En dat is ideaal om te kiteboarden, zeilen en landzeilen.
Kiteboarden en landzeilen hebben beide hun eigen plek op Bonaire. In het zuiden bij Atlantis is een kiteboardschool. De landzeilbaan vindt u in het noorden van het eiland.

Windsurfen
Bonaire is al vijf keer op rij uitgeroepen tot beste plek om te leren windsurfen. Maar niet alleen de beginner voelt zich er thuis. Ook de professional kan er prima uit de voeten. De kampioenen van Bonaire voeren dan ook de wereldranglijsten aan. Het team neemt deel aan wedstrijden over heel de wereld. U kunt ze regelmatig zien trainen op Sorobon. Daar profiteren ze van de constante wind en het kniediepe, warme water.
Op Sorobon organiseert Bonaire zelf ook een aantal belangrijke wedstrijden. Vaak goed bezocht door zowel de lokale, als de internationale wereldtop.
De windsurfprofessionals op Bonaire bieden surflessen en clinics aan. Voor de jeugd, maar ook voor volwassenen. In de buurt kunt u profiteren van eten, drinken en toiletten. Ook liggen er veel accommodaties. Vergeet niet om voor het windsurfen een 'Nature Tag' aan te schaffen.

Kayakken
Een dagje niet duiken? Maak eens een kajaktocht door de beschermde mangroves. De beschermde Mangroves laten zich het beste per kajak ontdekken. Wel even met een gids afspreken. Want dit gebied is één van de beschermde Ramsar plekken. De gids neemt u mee het gebied in, waardoor u veel te zien krijgt. Bovendien wordt er zo voor gezorgd dat het gebied ongerept blijft.
Er zijn diverse kajakbedrijven die u meenemen naar de mangroves. Ook kunt u het kajakken combineren met snorkelen.

Wandelen
Bonaire biedt een mooi decor voor wandelaars. In het Washington Slagbaai Park zijn vele wandelpaden. Maar ook voor de echte trekkers liggen er uitdagende routes. Eén daarvan gaat naar de top van de Brandaris. Dat is het hoogste punt op Bonaire. Bij het bezoekerscentrum van het park vindt u meer informatie.
Er zijn lokale bedrijven die wandeltochten aanbieden. Voordeel is dan dat u met een gids mee kunt. Die wijst u vast op dingen waar u niet op zou letten! Ook Soldachi Tours in Rincon en enkele activiteitenbedrijven bieden wandeltochten aan. Te voet leert u veel over de flora, fauna en natuur op Bonaire.

Fietsen
Op Bonaire kunt u fietsen huren. Ook is het mogelijk om met georganiseerde fietstochten mee te gaan. De onverharde wegen maken het eiland bij uitstek geschikt voor de mountainbike. Terwijl de verharde wegen u meenemen langs de natuurlijke verrassingen van Bonaire. Onthoud wel dat zowel zon als wind sterk kunnen zijn. Neem dus de juiste voorzorgsmaatregelen.

Paardrijden
Maakt u liever een tocht per paard? Bij de Horseback Riding Academy op Kunuku Warahama kunt u de mooie Paso Finos huren. Het Washington-Slagbaai Nationaal Park leent zich uitstekend voor een tocht te voet. Vergeet vooral uw verrekijker niet. Want dit is een prima plek om vogels te spotten.

Vogelspotten
Bonaire telt meer dan 200 vogelsoorten. Sommige verblijven pertinent op Bonaire. Andere overwinteren er. Of u nu buiten op een terrasje zit, of dineert in een restaurant. Geef uw oren en ogen goed de kost! De kans is groot dat u enkele vogels kunt zien of horen.
Op Bonaire leven zo’n 13.000 flamingo's. U ziet ze bij de Zoutpannen in het zuiden, of bij het Gotomeer in het noorden. En kent u de lora? Deze vogel is bijna overal ter wereld uitgestorven. Op Bonaire komt u ‘m nog tegen. U herkent 'm aan zijn groengele veren. Ook komt u op het eiland de groene parkieten tegen. Neem dus vooral uw verrekijker mee.
Andere soorten die op Bonaire wonen zijn de kleurrijke wielewaal, troepiaal en de bananaquit (musachtige). Verder leven er vele zeevogels. Denk aan de bruine peliciaan, visarend en fregatvogel. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die vogelspottrips aanbieden.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie