Bonaire

Vakantie op Bonaire

Bonaire staat bekend als een van de mooiste duiklocaties ter wereld. Het onderwaterzicht is buitengewoon goed, de riffen zijn spectaculair en de vele exotische vissen in alle kleuren van de regenboog maken het duikparadijs compleet.

Bonaire is ook een ideale keuze voor wie tot rust wil komen. Met een gemiddelde temperatuur van 29 graden, een altijd verkoelende passaatwind, een zeer gemoedelijke en vriendelijke bevolking en een ongerepte exotische natuur is Bonaire voor een ieder een ideale vakantiebestemming.

Voor ieder wat wils

Hotels, appartementen en bungalows op Bonaire

Caribbeantravel.nl biedt u accommodaties op verschillende niveaus aan.
Het aanbod is gevarieerd en aan u is de keuze welke accommodatie voldoet aan uw wensen voor wat betreft ligging, kwaliteit, ambiance, faciliteiten en prijsniveau.
Of het nu een trendy designhotel, een luxueus hotel dan wel een populair familiehotel betreft, wij willen u graag en kundig adviseren bij uw vakantiekeuze.


Flora & fauna

Flora & fauna op Bonaire

De flora van Bonaire bestaat uit een variatie aan inheemse en exotische soorten. In het glooiende noordelijke gedeelte van Bonaire vindt u een landschap dat lijkt op Zuidwest-Amerika.

  Meer informatie

Landschap

Landschap op Bonaire

Voor een eiland zo klein als Bonaire is er op het gebied van de natuur toch nog een relatief grote diversiteit.

  Meer informatie

Stranden op Bonaire

In tegenstelling tot veel eilanden in de Caribbean zijn er op Bonaire geen kilometers lange witte zandstranden te vinden. De meeste stranden op Bonaire zijn openbaar met uitzondering van het strand bij Harbour Village Beach Club.

  Meer informatie

Eten & drinken

Eten & drinken op Bonaire

Hoewel Bonaire een eiland is met gelimiteerde producten, heeft het terecht de reputatie een paar van de beste restaurants in het Caribische gebied te hebben. Bonairiaanse chef-koks blijven dan ook hoog scoren in regionale wedstrijden.

  Meer informatie

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden op Bonaire

Bonaire biedt verschillende trekpleisters. Het zuiden met zijn uitgestrekte zeezicht en zijn zoutpannen. In het noorden, waar de kustweg inlands buigt, krijgt het landschap een meer heuvelachtig karakter. Daar groeien cactussen, bomen en meer. Het Washington Slagbaai Nationaal Park herbergt de hoogste heuvel van Bonaire: De Brandaris berg van 241 meter hoog.

  Meer informatie

Activiteiten

Activiteiten op Bonaire

De wind, het water en het zand. Die combinatie biedt u tal van activiteiten. Van zwemmen tot zonnebaden. En van snorkelen en windsurfen tot duiken. Maar Bonaire heeft meer!

  Meer informatie

Winkelen

Winkelen op Bonaire

Verspreid over Bonaire vindt u veel boetiekjes en shops. Een aantal van deze winkels is gevestigd in de resorts. Maar het grootste gedeelte ligt in hartje Kralendijk, op de Kaya Grandi.

  Meer informatie

Accommodaties

Algemene informatie

Kralendijk

Kralendijk Bonaire

Kralendijk is een rustige stad gelegen aan de Caribische Zee. De Nederlanders bouwden er een fort als bescherming tegen andere volken. Vroeger was Fort Oranje al vanuit de verte te zien door een toren die in het fort staat.

  Meer informatie

Duiken & snorkelen

Duiken & snorkelen op Bonaire

Bonaire staat bekend al een duikparadijs. Dat vindt u zelfs terug op de nummerborden van de auto's. Het eiland dankt deze naam vooral aan de 53 makkelijk toegankelijke kantduikplekken.

  Meer informatie

Uitgaansleven

Uitgaansleven op Bonaire

Het uitgaansleven is als het eiland zelf: klein en gezellig. Bij veel van de bars in de stad of aan het strand klinkt 's avonds live-muziek. Dat betekent cocktail in de hand en swingen maar! Tijdens 'happy hour' vloeien de cocktails rijkelijk.

  Meer informatie