Vervoer

 

Vervoer Barbados

Op Barbados kunt u reizen per bus, taxi, huurauto, bromfiets of fiets.

Bus
Het reizen per bus is efficiënt en niet duur. Ze rijden vaak en de openbare bussen zijn te herkennen aan hun blauwe kleur met gele streep aan de zijkant. Privé bussen zijn te herkennen aan hun gele kleur met een blauwe streep aan de zijkant. Verder rijden er ook nog 'Zed-R' busjes, deze zijn wit met een bruine streep aan de zijkant. Ook deze zijn privé. Al deze bussen rijden regelmatig over Highway 1 ( St. James Road ) en Highway 7 ( South Coast Main Road ). Bussen die over deze hoofdwegen rijden komen ongeveer om de 20 minuten. Ook rijden deze bussen naar het binnenland. U betaald 1,50 Barbados Dollar per rit. Dit bedrag heeft men graag exact, zonder dat men hoeft te wisselen. Ook US Dollars worden geaccepteerd. De bushaltes zijn te herkennen aan de palen met de bordjes TO CITY of OUT OF CITY.

Auto
Er wordt op Barbados links gereden. Let u op het oversteken en met name op het nemen van een rotonde. Een netwerk van hoofdwegen rondom Bridgetown zorgen voor een goede bereikbaarheid. Borden aan palen en bomen wijzen u de weg evenals de zeer behulpzame lokale bevolking. Met name de hoofdwegen zijn goed verlicht. Kleine wegen daarentegen niet altijd. Het wordt altijd vroeg donker op het eiland. Langs de hoofdwegen vindt u verschillende tankstations, waarvan de meeste geopend zijn overdag en een aantal in de avonduren. Enkele zijn er 24 uur per dag open. Parkeren is alleen toegestaan in de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Prijzen variëren van 0,75 Barbados Dollar Cent tot 1 Barbados Dollar per uur. Het huren van een auto is alleen toegestaan met een geldig rijbewijs en u moet in het bezit zijn van een creditcard. De minimum leeftijd om een auto te huren is 25 jaar. Een lokaal rijbewijs wordt door de verhuurmaatschappij verstrekt. Deze verhuurmaatschappijen bevinden zich op de luchthaven en in de grotere plaatsen op het eilanden. U huurt een auto vanaf USD 55,- per dag.

Taxi
Taxi’s rijden er 24 uur per dag. Ze hebben een meter en hebben prijzen die door de lokale overheid zijn vastgesteld. Een maximum van 3 personen per taxi is toegestaan. Veel taxichauffeurs weten veel van het eiland en regelen een tour voor 3 personen vanaf USD 25,-. Zorg ervoor dat u een prijs afspreekt voordat u aan een taxirit begint. Zowel US Dollars als Barbados Dollars worden geaccepteerd.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie