Flora & fauna

 

Flora & fauna op Barbados

De natuur van Barbados is zeer divers. Op het relatief kleine land (430 km²) komen verschillende landschappen voor: wuivende suikerrietplantages, tropische bossen, ruige kliffen en het indrukwekkende 'Schotland District' in het noordoosten van het eiland.

Liefhebbers van tropische flora en fauna kunnen hun hart ophalen in de botanische tuinen van Barbados. Het Flower Forest in het binnenland van het eiland is echt een bezoek waard. Hier treft u de meest schitterende tropische flora aan. Grote kans ook dat u in het Flower Forest kolibries en andere bijzondere vogelsoorten tegenkomt. Andere aanraders voor de natuurliefhebber zijn de Andromeda Botanic Gardens en Orchid World, beide schitterend aangelegde parken met een overdaad aan tropische bloemen en planten.

Barbados Wildlife Reserve
De beste manier om kennis te maken met de schitterende flora en fauna van Barbados is een bezoekje aan het meest indrukwekkende natuurpark van Barbados: het Barbados Wildlife Reserve. Een wandeling door dit reservaat is een unieke belevenis. Alle dieren lopen hier los en in hun eigen, natuurlijke habitat rond. Het kan dus zomaar voorkomen dat u de Barbados Green Monkeys van dichtbij spot! Het reservaat is overigens ook de thuisbasis voor schildpadden, kaaimannen, pelikanen, leguanen en slangen. Die laatste dieren zijn uiteraard wel veilig opgesloten! Als u graag een dagke back to nature gaat tijdens uw vakantie, raden wij u zeker aan het Barbados Wildlife Reserve niet over te slaan.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie