Eten & drinken

 

Eten & drinken op Barbados

De Engelse levensstijl is op Barbados in talrijke opzichten bewaard gebleven, maar de taal en de bereiding van het eten hebben een duidelijk Caribisch accent. Op het eiland kunt u vooral genieten van vis en zeevruchten.

Andere lekkernijen hebben een Indische achtergrond: cou-cou (maïsmeel met okra), jug-jug (maïsmeel en gierst), roti (vleescurry in een soort pannenkoek) en conkies (gekruid maïsmeel, kokosnoten, rozijnen en zoete aardappelen in een bananenblad gerookt). De rum van Barbados hoort zonder enige twijfel tot de beste rums ter wereld.

Rum!
Barbados staat bekend als hét rum-eiland van de Caribbean. De wereldberoemde Mount Gay Rum komt van Barbados en een bezoekje aan het Mount Gay Rum Visitors Centre is een aanrader. Ook Malibu is vertegenwoordigd op het eiland, bij Brighton ligt de Malibu Beach Club en het Visitors Centre. Voor goede cocktails is Barbados dan ook absoluut 'the place to be!'. Typisch Barbados zijn de zogenaamde rumshops, kleine locale cafeetjes waar met name de rum rijkelijk vloeit. De rumshops vormen echt een onderdeel van de cultuur van het eiland en wilt u graag kennismaken met de Bajan way of life, bezoek dan absoluut wat rumshops tijdens uw vakantie op Barbados. De meeste rumshops bevinden zich in authentieke Bajan chattel houses, en zijn in de meest bonte kleuren geverfd. Naast rum kunt u hier ook terecht voor een lokale snack of een lekker sapje.

Uitstekende keuken
Liefhebbers van lekker eten zijn op Barbados op het juiste adres. De talloze eettentjes, restaurants en bars bieden volop keus, variërend van de traditionele Bajan keuken tot de Aziatische, Mediterrane en Italiaanse keuken. Ook de meeste hotels en appartementencomplexen beschikken over goede restaurants.
De nationale keuken biedt veel verschillende visgerechten en verrukkelijke slow food gerechten met vis of kip, rijst en salade als basis. Ook 'fast food' behoort tot de mogelijkheden op Barbados. McDonald’s kon al na een maand de deuren sluiten, maar de lokale fastfood keten Chefette trekt volle zalen. Hier zult u geen hamburgers op het menu aantreffen, maar Bajan gerechten als roti, flying fish en grilled chicken. Lekker eten kan op Barbados in de meest exquise sterrenrestaurants, maar vooral ook de kleine, lokale restaurants zijn een bezoek meer dan waard!


 terug

Accommodaties

Algemene informatie