Bridgetown

 

Bridgetown Barbados

De hoofdstad Bridgetown werd in 1628 gesticht en heeft 102.000 inwoners. Inclusief alle voorstadjes bestrijkt de stad het grootste deel van het zuidwesten van het eiland.

De Careenage-haven aan de monding van de Constitution River, is het centrum van de fraaie koloniale oude stadskern. Ten noorden van de Chamberlain Bridge die over het havenbassin loopt, ligt het Trafalgar Square met het in 1815 opgerichte standbeeld van admiraal Nelson. De St. Michael's Row buigt af naar het oosten en loopt naar de St. Michael's Cathedral (17e en 18e eeuw). De levendige Broad Street loopt in westelijke richting naar het winkelcentrum van Bridgetown. De kleurrijke vis- en groentemarkten vindt u in het zuidwesten van de stad ter hoogte van de St. Mary's Church (18e eeuw), waarvan het plantsoen het einde van de Groad Street markeert.
In het noorden van de stad vindt u de fraaie synagoge, gebouwd in 1660 door joodse vluchtelingen uit Recife (Brazilië), dat toen door de Hollanders moest worden opgegeven, waardoor ook een eind kwam aan de godsdienstvrijheid. Ten zuiden van de Chamberlain Bridge loopt de Bay Street waar een gedenkplaat herinnert aan het verblijf van George Washington op het eiland.
Aan de zuidkant van de stad strekt zich de Garrison Savannah uit met de paardenrenbaan en het Barbados Museum, dat is gevestigd in een voormalige kazerne uit de 19e eeuw en een opmerkelijke natuurhistorische en culturele collectie bezit.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie